CHP Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Torun, Türkiye'nin hiç düşünmediği bir anda anayasa değişikliği ile karşı karşıya kaldığını bildirdi.

"Evet" için çalışma yapanların anayasadaki değişikliğinde neyin oylanacağını anlatmadıklarını ileri süren Torun, şunları kaydetti: 

"Dün de Sayın Cumhurbaşkanı, özellikle cumhurbaşkanının Meclisi fesih yetkisiyle ilgili yaptığı açıklama bunun da ispatı. Geçenlerde Sayın Genel Başkanın ifade ederken yaşadığı dil sürçmesini günlerce konu yapmışlardı. Şimdi onların bu anayasa değişikliğini bilmediği her anlamda ortaya çıktı. Vatandaşlarımıza anayasa değişikliğini anlatmak yerine ya gündelik olaylardan bahsediyorlar ya hükümetin icraatlarından bahsediyorlar ya da farklı gündemler oluşturuyorlar. Millet yarın neye oy vereceğini bilmek istiyor. Bunu anlatmıyorlar, gidiyorlar farklı konular anlatıyorlar. Hazırlandı, onlara anlatıldı. Kendi yapmadıkları anayasayı kabul etmemizi bekliyorlar. Bir korku toplumu oluştu. İnsanlar özgürce iradelerini beyan edemiyorlar, kaygılılar. Her gün kullanılan ayrıştırıcı dil bizi her geçen gün endişeye sevk ediyor."

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, sokakta baskı ve sindirme politikası olduğunu ileri sürerek, devletin tüm güçleriyle "hayır"ı sindirmeye çalıştığını bildirdi.
 
Editör: TE Bilisim