Soylu, Tofaş Spor Salonu'nda düzenlenen, "Işıklar Jandarma Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı Öğrencileri Ant İçme Töreni"nde, Zeytin Dalı Harekatı için Türkiye'yi eleştirenlerin 6 yıldır Suriye topraklarında işgalci olduğunu söyledi.

Teröristlere sponsor olan, koruyan, eğiten, 5 bin tır silah veren, önümüzdeki yıl bütçesinden bunlar için 550 milyon dolar para ayıran ABD'nin "Bunlardan size zarar gelmeyecek, size bir şey yapmayacaklar, DEAŞ'la savaşacaklar" dediğini anlatan Soylu, şöyle konuştu: 

"Biz müttefikimizin bu tavırlarına üzülmüyoruz, acıyoruz, sadece acıyoruz. Zaten PYD'nin kiminle savaşacağını kim tarafından desteklendiğini iyi bir şekilde biliyoruz. Elbette çok net, biz ülkemizin güvenliğini kudurmuş bir it sürüsüyle ona yemek verenlerin insafına bırakacak değiliz. Biz buraya dün gelmedik. Biz buraya dışarıdan, bu topraklara okyanusun ötesinden gelmedik. Kimin kim olduğunu biliyoruz, kimin ne yapmak istediğini biliyoruz. Son rakamlara göre Zeytin Dalı Operasyonu'nda bin 485 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 31 evladımız, 9 sivil vatandaşımız ve 39 Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşimiz şehit düşmüştür. 

Cenabıallah bu şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Rahmeti ve mağfiretiyle muamele eylesin. Ailelerimize, aziz milletimize sabırlar ihsan eylesin. Gazilerimize de acil şifalar ihsan eylesin." Şehitlerin Türk milleti için yaktığı ateşin, tarif edilebilir, söndürülebilir bir ateş olmadığını belirten Soylu, "Ancak bu ateşten istifade etmek isteyen, bunu istismar etmek isteyen, birliğimizi bozmak üzere kullanmak isteyenlere karşı da uyanık olmak durumundayız." dedi.
 

Editör: TE Bilisim