İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Merter'deki Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde Arap dünyasından gazetecilerle toplantıda bir araya geldi. Tarihin, insanlığın ve belki de medeniyetlerin en önemli sınamalarından biriyle karşı karşıya olunduğunu ifade eden Soylu, Türkiye'nin ilk kez göç dalgasıyla karşı karşıya kalmadığını, Bulgaristan'dan Kafkasya'ya kadar olan hattın tamamından ve Balkanlar'dan Anadolu'ya göçlerin gerçekleştiğini anlattı. 

 Türkiye'nin düzensiz ve kaçak göçle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Soylu, geçen yıl 268 bin, önceki yıl 175 bin, yılbaşından beri de 152 bin kaçak göçmenin yakalandığı bilgisini verdi. 

Soylu, Türkiye'nin kaçak göçle mücadelede büyük bir gayret sarf ettiğini vurgulayarak, "Hem gelişlerine hem de gidişlerine yönelik. Yunanistan'a denizlerden günde 9 bin kişi geçerken bugün 75 civarında insan geçmektedir, biraz daha fazlasını da geçerken yakalıyoruz ve engelliyoruz. Düzensiz ve kaçak göçü tamamen kesmek zorundayız. Bu konuyla ilgili kaynak ülkelerle de ciddi bir iş birliği içerisindeyiz. İstanbul, kaçak göçün en cazibeli olduğu merkezlerden bir tanesidir. İstanbul ve Türkiye'de kaçak göçe müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu konuda mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz."
 

Editör: TE Bilisim