3 Ay Çalışma Yapacak

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın duyurduğu petrol arama çalışması başladı. Barbaros Hayrettin Paşa adlı gemi Karadeniz’e açıldı. Doğu Karadeniz açıklarında araştırma yapmak üzere faaliyete başlayan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, bölgede 3 ay çalışma yapılacak. Gemide 44 mürettebat bulunuyor.

Sondaj Yapılacak

Bakan Albayrak, “Karadeniz’de doğalgaz ve petrol arayacağız. Nokta atışı arama, kuyu sondaj çalışmalar yapacağız. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. Bir de bakmışız ki uzun yıllardır konuşulan bazı neticeleri sunmayı Cenab-ı Allah nasip eder” ifadelerini kullandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Şirketine ait "Barbaros Hayrettin Paşa" isimli sismik arama gemisi, Karadeniz'de doğalgaz ve petrol arama çalışmaları yapıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi, Karadeniz'de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına başladı. 

SAMSUNPORT Limanı'na dün demir atan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Samsun, Ordu ve Giresun açıklarında araştırma yapmak üzere faaliyete başladı. Bölgede 3 ay çalışma yapılacağı bildirilen gemide 44 mürettebat bulunuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hem Karadeniz hem de Akdeniz'de iki gemiyle nokta atışlarıyla doğalgaz ve petrol arama çalışmalarının yapılacağını belirtmişti. Bakan Albayrak, "Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. 

İki gemi hem Karadeniz hem Akdeniz'de doğalgaz ve petrol arayacak. Nokta atışı arama, kuyu sondaj çalışmaları başlatacağız. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. Bir de bakmışız ki uzun yıllardır konuşulan bazı neticeleri sunmayı Cenab-ı Allah nasip eder." ifadelerini kullanmıştı. Barbaros Hayrettin Paşa gemisi Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine başladı. Gemide çoğu araştırmacı 44 mürettebat görev yapıyor..
 
Editör: TE Bilisim