Salih Cora konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Trabzon'un ve Birinci Meclisin ilk mebuslarından olan Ali Şükrü Bey'in siyasi hayatı cephede kendisini düşmana siper eden şüheda ruhunun Meclisteki yansımasıdır. Bu yönüyle Meclisteki yasama faaliyetlerinde büyük bir kararlılık ve erdemli bir duruş sergileyerek milletin mebusu olma vazifesini hakkıyla ifa eden mümtaz bir şahsiyettir. 

Bugün çok da anlamlı olan bir sözünü burada paylaşmak istiyorum: "Biz esaret altında inleyen bütün âlemin nasıl kurtarılabileceğini ispat edeceğiz. Onun için bizim sesimizi kısmak istiyorlar. Amma efendiler, göreceksiniz ki biz onların seslerini kısacağız." sözleriyle Türk milletinin mazlum coğrafyalarının gür sesi, kimsesizlerin kimsesi olduğu misyonunu ta o zamanlarda ortaya koymuştur. 

Tahsili yüksek, hitabeti tesirli, sözünü dinleten ve hak bildiğinden şaşmayan bir cesur dava adamı Ali Şükrü Bey 27 Mart 1923'te cumhuriyet tarihinin ilk siyasi suikastine kurban giderek yaşamını yitirmiştir. Haksızlıklara karşı dik duruşu, yüreğindeki vatan ve İslam sevdasıyla otuz dokuz yıllık yaşamını bu yolda hizmete adayan Ali Şükrü Bey'in vermiş olduğu mücadeleyle aynı ilin milletvekili olarak gurur duyuyor, şehadete erişinin 95'inci yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilisim