Vatandaş ve taraftarların yanı sıra siyaset adamlarınında bu iki kadim şehir arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik bu çabaların amacına ulaşamayacağını belirttiler.

AK Parti Milletvekili Osman Ören ile bu partinin belediye Başkan adayları ve yöneticileri bugün Taraftarlar Derneğinde biraya gelerek bu çabaları kınayan ve kabul edilemez olduğunu belirten bir açıklama yaptılar.

Açıklamaya MHP il başkanı Fatih Cantürk ve Ak parti yöneticileride katıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

09.03.2019 tarihinde Siirt Atatürk Stadyumunda oynanan Bölgesel Amatör Lig 1. Grup maçlarından Siirt il özel idarespor – Ağrı 1970 Spor Kulübü ile oynanan müsabakalar esasında çıkan saha ve seyirci olayları ile ilgili olarak; Ağrı 1970 Spor kulübü kamuoyunda, olayın çıkmasında sayın Valimiz Ali Fuat ATİK ile bağlantı kurularak yaratılmaya çalışılan algı operasyonlarına ilişkin olarak açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Ağrı 1970 Spor kulübü yöneticileri ve taraftarlarıtarafından yaşanan puan kaybına bir sorumlu bulma maksadıyla, sayın valimiz hedef gösterilmektedir.

Müsabaka öncesinde ve sonrasında hiçbir saha ve seyirci olayının meydana gelmemesi için büyük çaba sarf eden ve ekstra güvenlik önemleri aldırtarak yaşanması muhtemelen saha ve seyirci olaylarını engellediğine şahit olduğumuz sayın valimiz ile ilgili olarak yaratılmaya çalışılan algı operasyonunu kabul etmediğimizi ve kınadığımızı tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

Müsabaka esnasında futbolcular arasında yaşanan tartışmalar dışında, Siirt İl Özelidare spor seyircilerinin rakip takım futbolcu, yönetici ve seyircilerine karşı herhangi bir fiili saldırı ve müdahalesi olmamıştır.

Bizler, Siirt İl Özel İdarespor ve Ağrı 1970spor kulübünün kardeş kulüp olduğuna inanmaktayız. Yapılan algı operasyonlarının, iki kadim şehir arasındaki kardeşliği bozamayacağı kanaatinde olduğumuzu belirtmek isteriz.

Göreve geldiği günden bu yana sportif faaliyetlere büyük katkı sunan, Sporla Siirt’ten Trabzon’a kardeşlik köprüleri kuran ve sporun her dalında Fair – Play ruhunu egemen kılmaya çalışan, devlet vatandaş bütünleşmesinde ülke çapında örnek çalışmalar yürüten valimiz ile ilgili olarak, yapılan manipülasyonları ve olumsuz algı yaratma çalışmalarını kabul etmediğimizi ve kınadığımızı belirtmek ile her daim Sayın valimizin yanında yer alacağımızı ve destekçisi olacağımızı tüm spor kamuoyunun bilmesini isteriz.

Açıklamanın ardından iki takımın arasındaki kardeşliği vurgulamak amacıyla Ağrıspor 1970 ve Siirt il özel İdarespor forma ve atkıları ile fotoğraf çektirildi.
 
Editör: TE Bilisim