Açılışta konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu, yeni eğitim-öğretim yılının alınan tedbirler sayesinde rahat bir trafikle başladığını belirterek, “Yeni eğitim döneminde çocuklarımıza, gençlerimize başarılar, annelere babalara evlatlarıyla hep güzel günler diliyorum. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitim kadrosuna yürekten başarılar diliyorum. Hayatını kaybetmiş şehit olmuş eğitimcilerimizi buradan rahmetle anıyorum. Eğitim şehitlerimiz de ruhları şad olsun” dedi.
Eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Hepimizin evlatları kardeşleri var. 3 milyon civarında üniversite öncesi olan eğitim kurumlarında öğrencisi olan kentiz. 1 milyonun biraz üstündeki üniversite öğrencisiyle belki de dünyanın en büyük öğrenci kentiyiz. Bu bakımdan belediye başkanları,meclis üyeleri olarak her atacağımız adımda bu şehrin çocuklarının, gençlerinin daha iyi eğitim alması konusunda neler yapabiliriz diye düşünme, buna göre adımlar atma felsefesini taşımalıyız.”

İçinde bulunduğumuz Muharrem ayının bir matem ayı olmasının yanı sıra toplumsal bütünlüğümüzün simgesi olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Yaşanan tüm acı olaylara rağmen toplumun vicdanını temsil eden ve milli duygularıyla bütünün bir parçası olan alevi yurttaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Barışın pekiştiği bir ay olan Muharrem, tüm acılardan iri, diri olmayı çıkartan anlayış olarak ortaya çıkmıştır. Aşurenin aynı zamanda toplumsal bütünlüğümüzün simgesi olması vesilesiyle milli birlik beraberliğimizin yaşaması için her birimizin çaba göstermesini, kucaklaşmamızı, inançlara saygı duyulması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Kerbela’da katledilen Hz. Hüseyin ve 70 masum Ehl-i Beyt’inin yıldönümünde İslam alemine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim