Aydın Ziyarette referandum sürecine değinerek, “ Hatırlanacağı üzere “eşitlik ilkesine ve seçim kurallarına aykırı yayın yapma, muhalefete yer vermeme” gibi gerekçelerle 1 Kasım 2015 genel seçimleri sürecinde, yaklaşık 600 kez uygulanan cezalar, artık verilemeyecektir!  Yandaş medya organları, sadece “Evet” yönünde yayın yapabilecek; dengeli ve adil bir yayın politikası izleme zorunluluğu olmadan, YSK’nın denetim baskısını hissetmeden istedikleri sazı çalabileceklerdir!  Ayrıca, bundan önceki tecrübelerden bildiğimiz üzere, kaynak göstermeksizin pek çok haber yapabilecek ve akla ziyan komplo teorileriyle seçmenin kafasını bulandırarak tercihlerine nüfuz etme gayretine gireceklerdir.  

Anayasa değişiklik teklifinin mantığına sirayet eden kuvvetler birliği ve denetimsizlik anlayışının tipik bir yansıması olan bu düzenlemeyle yani denetimin ortadan kalkmasıyla ve cezalandırmanın son bulmasıyla yandaş medya, söz konusu eylemlerinde de hiçbir sınır tanımayacaktır. Çıkarılan KHK, anayasanın teminatı altında olan halkın özgür ve doğru haber alma hakkına çok büyük bir darbe vurmuş, referandum seçimlerine daha şimdiden gölge düşürmüştür. “Evet” diyenlerin konuşturulduğu, “hayır” diyenlerin susturulduğu bir seçimin neresi adil olacaktır? “Evet” diyenlere her türlü imkânın pervasızca sunulduğu, “hayır” diyenlerin elinin kolunun bağlandığı bir seçimin neresi eşit olacaktır? Bu şartlarda Türk milletinin iradesinin hür, eşit ve adil bir şekilde tecelli etmesi nasıl mümkün olacaktır?

İktidarın Lehinde Fırsata Dönüştürülmüştür

Anayasa değişiklik teklifi ülkemizin gündemine girdiğinden bu yana yaptığımız uyarılarda da belirttiğimiz üzere, bu değişiklik teklifi, daha şimdiden ciddi bir toplumsal kamplaşma ve kutuplaşma yaratmıştır.  

Mevcut iktidar, böylesi bir iklimi engellemek yerine bu ve benzeri düzenlemelerle yangına körükle gitmektedir. Vatandaşlarımız arasına ekilen bu nifak tohumları, halk oylamasının sonucundan bağımsız olarak millî birliğimizi yaralayacak ve onarılması zor bir duruma sokacaktır. 

Daha önce 'OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı' gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz” diyen Sayın Başbakan’ın söylemi boşa düşmüş, uygulama iktidarın tercihi lehinde fırsata dönüştürülmüştür.

Ders Verecektir

Referandum sürecindeki gerginliğin ve tahribatın emareleri başta, içine doğup varlığımızı adadığımız MHP ve Ülkücü Hareket olmak üzere, aziz Türk Milleti’nin diğer fertleri arasında da görülmeye başlanmıştır.  AKP Hükümeti, bu fırsatçı ve haksız uygulamalardan derhal vazgeçmeli; sağduyuyla hareket etmelidir. Devlet idaresi adalet ister, eşitlik ister, ciddiyet ister ve her şeyden önce devlet aklının gereği olan milli birliği tesis edecek politikaların izlenmesini zorunlu kılar. 

Böylesi bir hassasiyete sahip olmayanlar, er ya da geç, önce Türk Milleti’nin iradesinden, daha sonra da şaşmaz bir hüküm verici olan tarihin sorgusundan geçecek ve hüküm giyeceklerdir.

Türk milleti, kendi hür iradesini yönlendirmeye, çelmeye ve baskı altına almaya yönelik bütün oyunları bozacak ve tek adam yönetimine referandumda “hayır” diyerek, tarihi bir ders verecektir.” Dedi.
 

Editör: TE Bilisim