Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıldönümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Genç, FETÖ'nün darbe girişimini, Türk tarihinin en alçak, en hain darbe girişimi olarak niteleyen Başkan Genç, "Türk milleti, 15 Temmuz gecesi hain bir darbeyle devleti ele geçirmek isteyen FETÖ çetesine karşı destansı bir mücadele vermiştir. Hiç şüphesiz ki, 15 Temmuz darbe girişimi Türk tarihinin görmüş olduğu en alçak, en hain darbe girişimidir. Böylesine gözü dönmüş ve milli benliğini kaybetmiş bir şekilde kendi halkına kurşun sıkan, bomba atan bir ihanet çetesi dünya tarihinde de görülmüş bir olay değildir” dedi.

Göğsünü Siper Eden Milletimiz…

FETÖ terör örgütünün dini değerleri kullanarak yıllarca kendini kamufle ettiğini ve devletin bütün kurumlarına sinsice sızdığını belirten Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: 

Yüce dinimiz İslâm'ı kullanarak Türk milletinin gözüne girmeye çalışan FETÖ örgütü sinsice devlet yönetimini ele geçirmek istemiştir. Kahraman Türk halkı ise darbe girişimini duyar duymaz, canı pahasına sokak ve meydanlara çıkarak darbecilere direnmiştir. Darbecilerin kullandığı tank, uçak ve helikopterlere karşı göğsünü siper eden kahraman milletimiz o meşum gecede 250 şehit vererek istiklâlini korumuştur. 

Emperyalist Güçlerin…

Tanklardan açılan ateş, uçaklardan atılan bombalar ve hainlerin namlularından çıkan alçak kurşunlar Türk milletini  yıldıramamıştır. Türk milletinin cesareti, kahramanlığı, vatanperverliği ve darbeye karşı olan tavizsiz tutumu karşısında hainler emellerine ulaşamamış sabahın ilk ışıklarıyla birlikte teker teker kolluk kuvvetlerine teslim olmuşlardır. Emperyalist güçlerin taşeronu olan FETÖ terör örgütünün ne tür alçaklıklar yapabileceği konusunda 15 Temmuz tarihi çok iyi bir örnektir.  

Unutturulmamalıdır

“O nedenle 15 Temmuz tarihi sıradan bir tarih değildir ve asla unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. İstiklâlimizi, egemenliğimizi gasp ederek bizleri müstemleke memleketlerine çevirmek isteyenlere en güzel cevap bu meşum gecede verilmiştir. 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da bu tür hainliklere karşı Türk milleti varını yoğunu ortaya koyarak vatanını müdafaa edecektir. Bu vesilelerle 15 Temmuz gecesi şehit olan bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileklerimi ileterek gazilerimize de şükranlarımı, minnetlerimi iletiyorum." 
 

Editör: TE Bilisim