Bakan Albayrak, "Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. KDV iadeleri ile ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp yıl sonuna kadar neticelendireceğiz. Firmalar yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulayacak. İsteyen firmalar enflasyonlamucadele.org.tr sitesinden ve bakanlığımızın sitesinden indirim kampanyasına katılabilecek."dedi.

"Ataklar eylül ayı'nda püskürtülmüştür"

"Türkiye ağustos ayıyla birlikte doğrudan para birimine yönelik spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmıştır. Daha sonra ekonomi yönetimi ve tüm paydaşlarıyla güçlü bir koordinasyonla etkin bir mücadeleye girişmiştir. Ataklar Eylül ayı'nda püskürtülmüşür. Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız"

"Fiyatlarda normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz"

"Kurdaki bu normalleşmenin ardından fiyatlarda da normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Bizim anlayışımızın temelinde insan var. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekün milletçe kazanmak var. Tüm paydaşların birlikte kazanması gereken bir anlayış. Bu programla birlikte yatırımcı güveni artacak"

"Firmalar yüzde 10 indirim uygulayacak"

"Girdi maliyetlerini düşürmek için, işsizliğin artmaması için neler yapılacak bunları çalıştık. Özel sektörle buluştuk. Görüşmelerde destek ve sahiplenme gördük. Firmalar yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulayacak. Kampanyaya katılan tüm firmalar yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 kampanyasını uygulayacaklarını taahhüt ettiler."

"Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları konusunda karara vardık. Katılanlara teşekkürler ancak katılmayanlara da bir şey diyemem. Gerek TOBB, gerek TÜSİAD tüm kurumlarımız olsun, firmalarla birlikte bu sürecin iletişimi içindeyiz.

 Topyekün mücadeleye katılanlar belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını açıkladılar. Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Bu mücadeleye omuz verin, sahip çıkın. Bu logo ile dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz."

Enflasyonlamucadele.org.tr internet sitesini kurduk. Bu süreçte BDDK, Merkez Bankası, Bankalar Birliği ile güçlü bir koordinasyon kurduk. Vatandaşlar sitemizden mücadeleye destek veren firmaları takip edecek. Cari açık üzerindeki baskıyı dengeleyecek adımlar attık. Aktif bir şekilde indirim kararları ve benzeri adımlar, Merkez Bankası'nın piyasaları rahatlatmaya devam edeceği adımlarla sahada duruyoruz.
"Bakanlığımızın sitesinden indirim kampanyasına katılabilecekler"

"İsteyen firmalar enflasyonlamucadele.org.tr sitesinden ve bakanlığımızın sitesinden indirim kampanyasına katılabilecek."

"Elektrik ve doğalgaza zam yok"

"Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. KDV iadeleri ile ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp yıl sonuna kadar neticelendireceğiz"

"Kredi faiz oranlarında yüzde 10 indirim"

"Bankalardan yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. Kredi faizlerinde yüksek dalgalanmalara şahit olduk. Bu normalleşme sürecine bağlı olarak bankalarımızda enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladılar. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.
Editör: TE Bilisim