Konya, Aksaray ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda 58 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY  soruşturması çerçevesinde, meslekten ihraç edilmiş ve aralarında öğretmenlerin de  bulunduğu kişiler hakkında yakalama kararı çıkartıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çeşitli  adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 19 kişiyi gözaltına aldı.Zanlıların FETÖ/PDY mensuplarının haberleştiği gizli yazışma programı  "ByLock" kullandıkları belirtildi. Şüpheliler hastanedeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Kırmızı Liste Operasyonu: 24 Gözaltı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında,  FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve "Bylock" programını yoğun  şekilde kullananların bulunduğu "kırmızı liste"de yer aldığı belirtilen 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 24 şüpheli gözaltına  alındı. Aralarında öğrenci, hakim, esnaf ve kadınların da bulunduğu  şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden  geçirildikten sonra emniyete götürüldü.Haklarında gözaltı kararı bulunan 23 kişinin yakalanmasına yönelik  çalışmalar devam ediyor.

"Güzel Poz Vereyim Mi? İster Misin?"

Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden örgütün 'ev ablası' olduğu ileri sürülen ve eşi daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Nurhak G.'nin, kendisi görüntüleyen basın mensuplarına "Güzel poz vereyim mi? İster misin?" demesi dikkat çekti.

Kimi Almaya Geldiniz Diye Soran Muhtar Şok Oldu!

Bu arada gözaltına alınanlardan muhtar F.K'nin, kendisini almaya gelen  polislere, şüpheli adresi sormak için geldiklerini düşünerek; "Bu kez kimi  alacaksınız?" diye sorduğu öğrenildi.

Aksaray’da 15 Gözaltı

Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Bylock" programı  kullandıkları belirlenen 15 öğretmen gözaltına alındı.
   
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma  kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan ve "Bylock" programı kullandıkları  tespit edilen 5'i kadın 17 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il  merkezinde 17 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 15 öğretmen gözaltına  alındı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan ve adreslerinde bulunamayan 2  öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Aksaray Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler,  İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
 

Editör: TE Bilisim