Okulların açılmasına kaç gün kaldı okullar ne zaman açıklacak? Milyonarca öğrenci merakla bu soruyu bekliyor. 3 aylık yaz tatili sonucunda okullar 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. 
2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

18 Eylül'de Ders Başı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ne göre, uyum eğitimleri haftaya başlıyor. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 11-15 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak. 2006-07 eğitim döneminden beri uygulanan okula uyum haftası etkinliğine bu yıl lise dokuzuncu sınıf öğrencileri de eklendi. Buna göre lise dokuzuncu sınıf öğrencileri okula bir hafta erken başlayacak. Yani 11 Eylül Pazartesi günü okul sıralarında yerlerini alacaklar. Bunların dışında kalan tüm öğrenciler ise 18 Eylül’de ders başı yapacak.

 
Editör: TE Bilisim