Öğrencileri Tunceli’de misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Valimiz Tuncay SONEL, “Bugün Ordu’dan Tunceli’ye gelen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ‘Hoş Geldiniz’ diyoruz. Sizleri Tunceli’de görmekten ve misafir etmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.  

Sizlerin Ordu’dan Tunceli’ye gelmenizi Anadolu’daki dostluk ve kardeşlik duyguları açısından son derece önemsiyoruz. İnşallah kültür ve medeniyetimizin temel değerlerini bu programlarla hep birlikte yarınlara taşıyacağız. Buraları gezmeniz, görmeniz, tanımanız kültürler arası tanışma-dayanışma ve siz gençlerin bilgi ve görgülerinin artması açısından da son derece önem taşıyor.

İnşallah Tunceli’den keyifli ve öğretici hatıralarla dönersiniz. Ailelerinize ve tüm Ordululara Tunceli’den selamlar götürün. İnşallah sizler üzerinden Tunceli ve Ordu illeri arasında uzun yıllar sürecek güçlü gönül köprüleri kurulacaktır. ’dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli armağanlar  veren Vali SONEL, misafir öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tunceli’de üç gün misafir olan  öğrenciler, Anafatma Ziyareti, Anafatma Güzergâhında Çevre Temizliği, Anafatma Mevkii Doğa Sporları Merkezi Ziyareti ve Zipline Etkinliği, Karahaydar Gezisi, Şehir Turu, Valimiz Tuncay SONEL ile Tekne Gezisi ve Valimiz tarafından yaptırılan Mameki Parkı içindeki açık yüzme havuzunda keyifli saatler geçirdiler. Ayrıca Millet Bahçesinde Uçurtma Şenliği, Pertek İlçe Ziyareti, Şehit Ailelerine Ziyaret, Tarihi Pertek Sungur Bey Camii, Feribot Gezisi, Pertek Kalesi gibi tarihi ve turuistik mekanları ziyaret ederek Tunceli’den ayrıldılar.
 
Editör: TE Bilisim