AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve bazı AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan ve salı günü (yarın)Meclis’te ele alınacak teklifin hiçbir faydasının olmayacağı gibi, sektöre darbe vuracağını söyleyen turizmciler, “Bugüne kadar turizm sektörü kendi tanıtımını kendisi yapmıştır. Bu teklifin amacının da anlaşılır bir tarafı yoktur. Kabul edilmesi halinde de turizm sektörünün bütün paydaşları zarar görecektir” dediler. 

Ajansın kuruluş amaçlarını gerçekleştirebilmesi için faaliyetlerin finansmanında kullanılmak üzere turizm sektör temsilcilerinin turizm faaliyetlerinden elde ettikleri gelir üzerinden ‘Turizm payı’ alınacak olmasının ise konunun en önemli noktası olduğunu söyleyen turizm sektöründeki paydaşlar, “Bu paraların sektörden alınacak olması zaten kendisini ayakta tutmaya çalışan sektöre daha da darbe vuracaktır. Bu sebeple de başta bölge milletvekilleri olmak üzere siyasilerimizin bu kanun teklifine olur vermemelerini bekliyoruz. Aksi takdirde turizm sektörünün paydaşları bu yasa teklifi sonunda zarar gören taraf olacaktır” dediler. 

Kuruluş amacı ne?

Öte yandan teklifle kurulacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığı ile Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşması amacıyla imkan ve fırsatların dünyada tanıtılması, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılması, turizm yatırımlarının, ülke ekonomisindeki payının ve hizmet kalitesinin arttırılmasının hedeflendiği kaydedildi. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise, Ajansın, ülkenin turizm hedeflerine ulaşmasına, turizm olanaklarının dünyada tanıtılmasına, pazarlanmasına ilişkin strateji geliştireceği ve tanıtım faaliyetlerini yürüteceği ifade edildi. Ayrıca Ajansın kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesi ve faaliyetlerin finansmanında kullanılmak üzere sektör temsilcilerinin turizm faaliyetlerinden elde ettikleri gelir üzerinden "turizm payı" alınacağı, Ajansın Sayıştay ve Kamu İhale Kanunlarından muaf olacağı belirtildi.
 

Editör: TE Bilisim