HDP'li Pervin Buldan'ın gözaltına alındığı bilgisi asılsız çıktı.

Sosyal medya hesabından 'gözaltına alındım' diye mesaj atan Pervin Buldan'ın gözaltına alınmadığı sadece polisin evine Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir çağrısının tebliğ edilmek üzere gittiği belirlendi.

HDP Genel Merkezi de Buldan'ın gözaltına alındığına ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunurken mahkeme çağrısına alan Pervin Buldan, Bakırköy Adliyesi'ne gitti. Buldan, Bakırköy Adliyesi'nde söz konusu mahkeme çağrısı ile ilgili ifade veriyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltı işleminin söz konusu olmadığı, emniyet güçlerinin mahkeme çağrısını verip kapıdan döndüğünü, Buldan'ın adliyeye tek başına gittiğini belirttiler iPhone'umdan gönderildi.
 
12 HDP'Lİ TUTUKLU

Daha önce aralarında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 HDP'li milletvekili tutuklanmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çıkarıldıkları mahkemelerce denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmış, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ise yurt dışında oldukları için gözaltı kararı uygulanamamıştı.
 
Editör: TE Bilisim