Kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Muhammet Balta, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
3 müjde
 
Kongre de açıklamalarda bulunan Bakan soylu müjde verdi. Soylu açıklamasında; “Bugüne kadar ilçemize 570 milyon liralık destek sağlanmıştır. Enerji Bakanımız Berat Albayrak, Hayrat’ı doğalgaz ile buluşturacak. Hayrat’a gençlik merkezi, emniyet amirliği kurulması, yüksekokul ve ardından fakültesi yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Soylu, AK Parti Hayrat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, "CHP Milletvekilinin niçin konuştuğunu ben size izah edeyim. Amerika'da senatoda bundan çok kısa süre önce bir tartışma oldu Türkiye ile ilgili. 'Acaba Türkiye'ye silah versek mi vermesek mi? Acaba Türkiye'ye yardım etsek mi etmesek mi?' Yani silah konusunda, yoksa bize yardım ettikleri yok. Bir takım istediğimiz silahları versinler mi vermesinler mi? Hemen oradan buradakinin mandalına bastılar, silahlı insansız hava araçlarımızla ve insansız hava araçlarımızla bizim güya insan hakları ihlalleri yaptığımızı buradan kendi adamlarına söylettirdiler. Amerikadan talimat, burada CHP milletvekilinden ses. Kandil'den talimat, burada CHP milletvekilinden ses." diye konuştu.

Hayrat’a Yüksek Okul Müjdesi

Trabzon Ak Parti’de ilçe kongreleri start aldı. Rekortmen ilçe Hayrat’ın kongresi saat 14.00’da Şelale Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Başarılı İlçe Başkanı Salih Öztel tek liste ile görevine devam ediyor. Araklı ilçe kongresi ise Ali Usta Restaurant’da gerçekleştirildi. Araklı her seçimde oyunu artıran ilçe olduğu için burada da bir değişim söz konusu olmadı. Şaban Bıyık başkanlığında tek liste ile Araklı kongresi de gerçekleştirildi. Her iki kongreye de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılması, kongrelerin bir şölen havasında gerçekleşmesine vesile oldu. Kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Muhammet Balta, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Her Aşamada Titiz Davrandık 

Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, “İlk kongremiz burada başladı. Şampiyon ilçemiz. Türkiye genelinde 9.sırada yer aldı. İlçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bize hesap adamı değil dava adamı lazım. Göreve geldiğimiz günden itibaren teşkilatımızın her kademesiyle uyumlu çalışarak milletimize hizmet ettik. Hain darbe girişimine karşı da teşkilatımız ve milletimizde birlikte direniş gösterdik. Bu kutlu davada zerre dahi emeği olan Ak kadrolar da yerini almış ve almaya devam edecek olan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kongrelerle göreve gelecek olan kadrolarımız 2019’a kadar olan seçime kadar görevlerini yürüteceklerdir. Her aşamada titiz davrandık. Daha çok çalışarak ken iyi kadroları göreve getirerek, daha çok proje üreterek milletimizden aldığımız desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. 18 ilçemizin her biri bizim için önemli olmakla birlikte her birinden partimizin rekor oy alması için gayret edeceğiz. Amacımız tek bir oy değildir. Milletimizin istikbali bizim için önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kongreler Birliği Sağlayacak 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Kongremizin memleketimizi, partimize, hayratımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu çatı altında bir araya gelebiliyorsak elbette ki sebepleri yaratan Cenab-ı Hak’tır, sebep olan da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu kongrelerin bir anlamı var. 16 Nisan’da Türkiye önemli bir değişikliğe imza attı. 2019’da ilkemiz yepyeni bir yolculuğa başlayacak. Birliğini, beraberliğini, sorumluluğunu ve milletle olan muhabbetini ve onu geleceğe doğru intikalini bu kongrelerle sağlayacaktır. Büyük işler başarılmıştır. 15 yıldır bu partinin ortaya koyduğu işlerin üzeri örtülemez. Emekli maaşlarını ödemek için borç arayan bir ülkeyi devraldığımız açıktır. Altyapı yatırımları durmuş, atılan temeller yarım kalmış, yatırımların bitme süresinin 8 yılı aşmış olduğu bir zamandan kurtuldu ülkemiz” diye konuştu.

Türkiye Teslim Olmayacaktır 

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 yıldır Türkiye’de böyle bir tablo yaşanmadı. Emekli maaşlarına da memur maaşlarını da kendi kasasından ödüyor. IMF borcunu bitirdi ve bir daha borç istemedi. Bölünmüş yollarını 3, havayollarını 2 katına çıkardı. İhracat 36 milyar dolardan 150 milyar dolar üzerine çıkardı. Demokrasisini güçlendirdi. Darbeci anlayışını tasfiye etti. Biz ileri adım atmak, zenginleşmek, demokrasiyi güçlendirmek istedikçe ayaklarımız çelme takmak isteyenle çoğaldılar. Bunların olmasını istemediler. Onlar gibi davranmamızı istediler. Mynmar’da katliamlara, Suriye’deki olaylara sessiz kalmamızı istediler. Tayyip Erdoğan’ı ve bu milleti hesap etmediler. Okunan 5 vakit namazı hesap etmediler ve bizi yere serebileceklerini zannettiler. Hala devam ediyorlar. Zafer Çağlayan’a ABD’de tutuklama kararı çıkmışlar. Başınıza onun kadar taş düşsün. Yaptıkları Türkiye düşmanlığıdır. Bizi pes ettirmeye çalışıyor, Türkiye’yi teslim almaya çalışıyorlar. 15 Temmuz’da başaramadılar. Amerika’nın talimatıyla aynısını Almanya gerçekleştiriyor. Terör örgütü mensuplarına sahip çıkıyorlar. Türkiye’ye adam gönderip burada istedikleri gibi istihbari faaliyetlerini yapacaklarını sanıyorlar. O eski Türkiye yok ayakları üzerinde duran bir Türkiye var. Müttefikimiz Amerika PYD’ye silah yardımı yapıyor. Hiçbirine teslim olmayacağız. CHP milletvekilinin niçin konuştuğunu izah edeyim. ABD Senatosu’nda Türkiye ile ilgili tartışma oldu. Türkiye’ye yardım edilip edilmemesi konusunda. Hemen silahlı insansız hava araçlarımızla bizim güya insan hakları ihlalleri yaptığımızı söylettiler.”

Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı 

Soylu, “Hayrat’ta yüksekokul olacak. Bizden sonra gelenlere de nasip olursa burada fakülte olacak. Adım adım söylediklerimizi yerine getireceğiz. Bunlar yapılabilecek işlerdir. Hayrat ilçemize çok katkı sağlayacak bir yatırım olacak. Bugüne kadar ilçemize 570 milyon liralık destek sağlanmıştır. Enerji Bakanımız Berat Albayrak, Hayrat’ı doğalgaz ile buluşturacak. Hayrat’ta gençlik merkezi, emniyet amirliği kurulması, yüksekokul ve ardından fakültesi yapılacaktır” şeklinde ifadeler kullandı. 

Yönetim Kurulu Açıklandı

 İlçe Başkanı Salih Öztel Yönetim Kurulu: Nevzat Şeker, Metin Yeşilyurt, Ahmet Şahin, Salih Aydın, Yasemin İmamoğlu, Hayriye Karaahmetoğlu, Mehmet Mollaibrahimoğlu, Bayram Musaoğlu, Yılmaz Eminoğlu, Yurttaş Yeşilyurt.

Liderimizin Arkasındayız
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Araklı İlçe Kongeresi’nde sert mesajlar verdi. Soylu burada yaptığı açıklamada; “Araklı ilçemizin 6. Olağan Kongresi'nin milletimize, ülkemize ve Araklı'mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Değerli Araklı ilçe Başkanımız Şaban Bey'i huzurlarınızda tebrik ediyorum. Yaptıkları hizmetlerden dolayı takdir ediyorum. 15 yıldır milletimizin selameti, gelişmesi kalkınması için büyük mücadele ortaya koyan, bir hizmet adamı, bir millet adamı olan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını sizlere iletiyorum. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey'in sizlere selamlarını ve başarı dileklerini iletiyorum. İnsansız hava araçlarının operasyonlarından rahatsız oldular, neden rahatsız oldular; biz terörle mücadele ediyorduk. Bizim araçlarımız bozulduğunda İsrail'e tamire gönderdik. Aylarca geri göndermediler. Kendi insansız hava araçlarımızı yaptık.
 
Bugün ben Hayrat'tan Araklı'ya gelirken insansız hava araçlarımız, Çukurca'da evlatlarımıza, kaymakamlarımıza roket atan terörist grubu insansız hava araçlarıyla, başlarını bir kadının çektiği 4 kişilik terörist grubu imha ettik. İnansız hava araçlarıyla yapılan operasyonlarda bugüne kadar tek bir şehit veya yaralı verilmemiştir. Milletimiz hiç merak etmesin, tünelin ucundaki ışık görünmüştür. Kasım ayının 20'sime kadar bunların iflahını sökeceğiz. Kasım'ın 20'sindem sonra hangi mağaraya girerlerse girsinler, onların orada iflahını sökeceğiz, arkalarında kim olursa olsun. İsterse ABD olsun. ABD'nin de onlara hangi silahları verdiğini çok iyi biliyoruz. Bizim insansız hava araçlarımız bir yılda havada 2 bin 600 saat devriye yapmaktadır. Bu konuda yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz. Allah güvenlik güçlerimize güç, kuvvet versin. Balkanlar'da FETÖ hala etkin, Hollanda, Almanya bayraktarlığını yapıyor. Afrika' Amerika'da FETÖ hala etkin. Biz eğer yumuşarsak 15 Temmuz'u mumla ararız. Biz FETÖ'nün arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Hem Trabzon'umuza hem Araklı'mıza 15 yıldır önemli katkılarımız var” ifadelerini kullandı.
 
Pazarcık Turizme Kazandırılacak
 
Soylu açıklamasında şunları kaydetti; “Yaptıklarımız var, yapacaklarımız var. Hizmet yarışını menzile ulaştırmaya çalışıyoruz. Gücümüz yettiği kadar, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Sizlere minnettarız, bizi hizmetle donattınız. Verdiğiniz görevlere mahcup olmamak için gece gündüz çalıştık. Allah'ım bize görev verenlere mahcup etme diye dua ettik. Ben geldiğim andan itibaren bizim milletvekilimiz yok dediler, bize sahip çıktılar. Ben Araklı'nın da milletvekiliyim. Beni siyasete çeken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O siyaseti bıraktığı gün siyasete noktayı koyacağım. Bunu da buradan söylüyorum. Çocuklara bırakacağım en büyük şerefim Trabzon milletvekilliğimdir, ne bakanlığımdır, ne başka bir şeydir.
 
KTÜ Araklı MYO'yu tamamlayıp eğitime açtık. Bir tane de ilköğretim okulu yapılıyor. Araklı TOKi 287 konut hak sahiplerine teslim edildi.⁠⁠⁠⁠ Araklı TOKi 287 konut hak sahiplerine teslim edildi. Araklı limanını daha işlevsel hale getirmek için tabanını temizledik. Bu sayede bakışçılarımızın limana giriş çıkışlarını temin ettik. Turup mevkiinde çöp alanı tahsisini iptal ettik. 3 milyon 407 bin liralık içme suyu projesini tamamladık. Dağbaşı Bayburt karakoyolu da yüzde 54'ü tamamlandı. İnşallah 2019'da bitecektir. Karadere islah projesi de devam etmektedir. Araklı'da helikopter pisti inşaatı da başladı. Tamamlandığında ambulans helikopterimiz köylere hizmet verecektir. Hükümetle belediye binamızın ve emniyet müdürlüğü binamızın yenileme çalışmalarında sona gelindi. İnşallah temellerini atacağız. Araklı'ya Polis Eğitim Tesisi'ni de inşallah kuracağız. Pazarcık'ta da ölçümler yapılıyor, inşallah orası da Milli Park olacak ve turizme kazandırılacak. Şunu asla unutmayalım ki hiç kimse bu ailenin dışında değildir, olmayacaktır. Hiç kimsenin emaneti teslim edip kenara çekilmeye hakkı yoktur. Bizim kongrelerimizde küskünlüğe, fitneye yer yoktur. AK Parti'nin tam ortasında hizmet vardır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim