Vatan Partisi Trabzon İl Başkanı İnci Güngör referandum ile ilgili yaptığı açıklamada:

 “Referandum sürecinin tartışıldığı bu günlerde,  emperyalist güçlerin açıkça desteklediği terör örgütleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri sınırlarımızın ötesinde de savaşmaktadır.  İktidar tarafından da dile getirildiği gibi, Türkiye için de, AKP için de, ikinci İstiklâl Savaşından zaferle çıkmak öncelikli sorunumuzdur. Mademki ikinci istiklal savaşından, söz ediyoruz. Milleti birleştiren devlet kurumu, Meclistir. O halde bırakalım yetkilerini daraltmayı, milleti birleştirmek için, milli seferberlik için,  meclisi güçlendirelim” dedi. 

Acil Sorun Milli Seferberliktir

Güngör yaptığı açıklamada parti olarak referanduma gitmesi halinde hayır diyeceklerini ifade ederek: “Bugün Türkiye’nin önündeki acil sorun, Cumhurbaşkanının da kabul ettiği gibi, teröre karşı Millî Seferberliktir.  Getirilen anayasa değişikliği ile özetle, milletin iradesi olan meclis işlevsiz bırakılıyor. Milli İrade tek kişi oluyor. 
 
Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı AKP ve MHP içinde bile çok güçlü bir direniş var. Tartışmalar, AKP ve MHP’yi bölüyor. Bırakalım artık!  Milletin de giderek bölüneceği kaygısını taşımayalım. Bu nedenle, Trabzon Vatan Partisi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızdan anayasayı değiştiren teklifi onaylamamasını bekliyoruz. Gün, evet-hayır mücadelesi günü değildir. Evet diyenler de hayır diyenler de bu ülkenin bütünlüğünden yanadır, teröre karşıdır. Türkiye’nin Referandum’ a gitmesi halinde,  Vatan Partisi il örgütü olarak, biz,  milletin saflarındaki dostluk ve kardeşliğin bozulmamasını temenni ederek, “hayır” yönünde oy kullanacağımızı, Trabzon’da bu yönde hareket eden tüm siyasi partiler ile özel ve tüzel kişiler ile sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket edeceğimizi Trabzon halkına buradan duyuruyoruz” diye konuştu.
 
SONAY ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim