Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde eşi ve çocuklarını otomobilde silahla rehin alan firari hükümlü, özel harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Güvenlik önlemlerinin alındığı Direkli Mahallesi'ndeki olay yerinde Osman B.'nin 28 saat rehin tuttuğu 2 çocuğunu bırakması için ikna edilmesinin ardından polis ekipleri, şüphelinin yorgunluğundan faydalanarak operasyon düzenledi.
Yakalanan şüpheli Osman B. ile rehin tuttuğu eşi Gülşah, ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri, otomobildeki av tüfeği ve çok sayıda mermiyi de aldı.

27 Saat Geçti

Şanlıurfa'da dün gece başlayan rehine krizi 27 saatin ardından son buldu. Eşi ve çocuklarını arabada rehin tutan firari babanın yorgunluğundan faydalanan ekipler, düzenledikleri operasyonla ailesini rehin tutan Osman B.'yi yakaladı.
Şanlıurfa'daki rehine krizi  dün gece saat 21.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 6 ay önce cezaevinden izinli olarak çıktıktan sonra bir daha dönmeyen ve dün gece polise yakalanacağını anlayan cezaeci firarisi Osman B., eşini ve 4 çocuğunu arabada rehin aldı.

Saat 16.00'da çocukları İbrahim ve Nurşah B.'yi serbest bırakan şahıs, eşi Gülşah ve çocukları Enes ile Gökmen B.'yi bir süre daha rehin tuttuktan sonra gece saat 00.20 sıralarında serbest bıraktı.
Ambulansa alınan iki çocuk hastaneye götürüldü. Cezaevi firarisi Osman B. Saat 16.00 sıralarında iki çocuğunu serbest bırakmıştı. 

Taksi, Kurulan Kapan Nedeniyle Kaçamadı

Şanlıurfa'da izinli olarak çıktığı Hilvan Açık Ceza İnfaz Kurumuna geri dönmediği ileri sürülen Osman B., eşi ve 4 çocuğuyla bindiği ticari takside seyir halindeyken polis kontrolüne rastladı. Polis ekiplerini görünce silahını çıkaran Osman B., taksi şoföründen durmamasını istedi. Ticari taksi, kurulan kapan nedeniyle yaklaşık 500 metre kaçabildi.

Durdurulan taksinin şoförü şahsın dalgınlığından faydalanarak taksiden çıkmayı başardı. Taksi şoförünün kaçarak polise sığınması üzerine şahıs bu kez elindeki silahı araçta bulunan eşi ve çocuklarına doğrulttu. Polislerden uzaklaşmalarını isteyen şahıs, aksi takdirde eşini, çocuklarını ve kendisini öldüreceğini söyledi.

Ayrıca olay yerine emniyet ekipleri tarafından çağrılan Osman B.'nin babası ile çok sayıda yakını da Osman B.'yi ikna edemedi. İçerisinde bulunduğu ticari aracın sahibinin de polis gözetiminde ikna çalışmalarına katıldığı görüldü.

6 Aydır Firari

Eşi ve 2 çocuğunu 27 saat rehin tutan Osman B.'nin Hilvan Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli olarak çıktıktan sonra geri dönmediği ve 6 aydır firari olduğu bildirildi.


 

Editör: TE Bilisim