Köseoğlu, "Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde yaşanan Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri, bir yiğitlik destanıdır.” dedi.

Sarıkamış Harekâtında kaybetmiş olduğumuz 90 bin vatan evladını rahmetle andığını belirten Köseoğlu, “Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Sarıkamış Harekâtı’nın 102. yıl dönümünde 90 bin şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bizler kahraman bir milletin evlatlarıyız. Bizim kahramanlıklarımız aynı zamanda zaferlerle birlikte acıları da yaşamıştır. Yemen’de kavurucu sıcakta, Çanakkale’de mermi sağanağında, Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda nice acılar gizlidir. Bu bize tarihimizi, medeniyetimizi en önemlisi de sarsılmaz kardeşliğimizi anlatıyor.” dedi.

Köseoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde yaşanan Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri, bir yiğitlik destanıdır. Sarıkamış harekâtının 102. yılında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsinin önünde saygıyla, hürmetle eğiliyorum. Onların yakınlarına saygılarımı sunuyorum.” 

Editör: TE Bilisim