Köşeye Sıkıştılar

FETÖ/PDY’nin "gaybubet evi" olarak adlandırılan ve örgüt üyelerinin gizlenmek amacıyla kullandığı evlere Trabzon’da gerçekleştirilen başarılı operasyonlar örgüt üyelerini köşeye sıkıştırdı. Trabzon’da yapılan operasyonlar örgüte maddi ve manevi büyük darbe vururken Pensilvanya’yı da rahatsız etti.

Raporlara Yansıdı

İstihbarat raporlarına yansıyan bilgiye göre, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in Trabzon’da çalışmalarından rahatsız olan Pensilvanya’da yaşayan örgüt yöneticilerinin, örgüt üyelerine ‘Trabzon’u terk edin’ mesajı gönderdiği bilgisine ulaşıldı. 

Trabzon’da, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) "gaybubet evi" olarak adlandırılan ve örgüt üyelerinin gizlenmek amacıyla kullandığı evlere Trabzon’da gerçekleştirilen başarılı operasyonlar örgüt üyelerini köşeye sıkıştırdı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve 

Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan başarılı operasyonlar örgüte maddi ve manevi büyük darbe vururken Pensilvanya’yı da rahatsız etti. Trabzon’da, emniyetin il merkezinde önceki aylarda 19 ayrı adreste gerçekleştirdiği ve 38 kişiyi gözaltına aldığı, yüklü miktarda döviz ve Türk Lirasına el koyduğu gaybubet evlerine yapılan baskınların örgütte moral kaybına neden olduğu ve Amerika’da bulunan örgüt yöneticilerini harekete geçirdiği öğrenildi. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgiye göre, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in Trabzon’daki başarılı çalışmalarından rahatsız olan ve operasyonlardan bunalan Pensilvanya’nın, örgüt üyelerine ‘Trabzon’u terk edin’ mesajı gönderdiği tespit edildi. 

Emniyete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin örgüt üyelerinin olası kaçma ihtimallerine karşı teyakkuzda olduğu ve gerekli önlemleri aldığı bilgisine ulaşıldı.
Fatih YILMAZ
 
Editör: TE Bilisim