Siirt Valiliği himayelerinde, EMİTT Fuarı'na Siirt Belediyesi ile ortak açılan “Siirt Cas Evi” standı renkli görüntülere sahne oldu.
 
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın desteğiyle renkli bir stantla turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerle buluşan Siirt Standında,  Zivzik Narı, Pervari Karakovan Balı, Siirt Fıstığı, Tiftik Battaniyesi, Kilimler, Bakırcılık gibi Siirt’in birçok zenginliğine yer veriliyor.
 
Vatandaşların ve Siirtlilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta, Siirt'in tescilli ürünlerinin yanı sıra yöresel el sanatlarından “Şalşapik Kumaşı” büyük ilgi görüyor.
 
Siirt Valiliği standını ziyaret eden Vali Atik, yöresel ürünleri inceledi. Ziyaretçilerle bir süre sohbet etti.
 
Vali Ali Fuat Atik, doğa, inanç ve kültür Şehri Siirt'i en etkin şekilde tanıtmak amacıyla farkındalık oluşturacak projelere ağırlık verildiğini söyledi.
 
Vali Atik, ”Siirt’in sahip olduğu tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra zengin dokuma el sanatları ve marka ürünlerinin yanı sıra Mezopotamya’da dokunan ilk kumaş olma özelliğini taşıyan Şalşapik kumaşı gibi önemli değerleri ilimizin kültürel zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak için turizm fuarlarını birer fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Siirtli hemşerilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
 
Emitt Turizm Fuarı, 3 Şubat Pazar günü sona erecek.
 
Editör: TE Bilisim