İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu. Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre Yavuz Yılmaz Beykoz Konakları'ndaki evinde silahla intihar etti.
Bir toplantı için ABD'de olan Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz Türkiye'ye dönüyor. 

Yavuz Yılmaz Yatağında Ölü Bulundu

Yavuz Yılmaz gece şoförü tarafından tek başına yaşadığı evine bırakıldı, sabah kapıyı açan olmadı. Çilingirle içeri girildikten sonra yatağında ölü bulundu. Emniyetten alınan son bilgiye göre tabancayla intihar etti. Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin soruşturma sürüyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

İçişleri Bakanı'ndan Açıklama

Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili TBMM'de açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM'de, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile yerlerinden söz alan AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleri de başsağlığı dileklerini iletti.

"Psikolojik ya da maddi sıkıntısı yoktu"

Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem, ulaştığı Yılmaz ailesi fertlerinin Yavuz Yılmaz'ın psikolojik ya da maddi sıkıntısı bulunmadığını söylediğini aktardı.

Yavuz Yılmaz Kimdir

Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yılmaz, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Georgetown Üniversitesi'nde eğitim aldı. Yavuz Yılmaz bir dönem otel ve restoran işletmeciliği de yaptı. 

Yavuz Yılmaz bir dönem nişanlandığı sunucu Neşe Sapmaz ile 3 yıl birlikteliğin arkasından ayrılmıştı.

Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştı. 

Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketleri vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı. 
 
Editör: TE Bilisim