TEM Müdürleri Trabzon’da

Terörle Mücadele Daire Başkanlığının talimatı ile birlikte, Başta Doğu Karadeniz illeri olmak üzere 11 ilin Terörle Mücadele Şube Müdürleri Trabzon’a gelerek terör zirvesi gerçekleştirdi. Toplantının PKK’nın uzantısı Karadeniz Açılım grubuna yönelik olduğu öğrenildi.

Bakan Soylu Emri Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emri ile birlikte Karadeniz Bölgesinde gerçekleşen terör eylemlerine neden olan teröristlerin bir an önce bulunması istendi. Bu nedenle İki daire başkanı Trabzon’a gelerek yerinde tespitler yapacağı belirtildi. 

Maçka’ya Özel Önlem

Toplantıda ayrıca Maçka kırsalında istihbarat raporlarına göre 4 kişi oldukları öğrenilen açılım grubunun kaçış güzergahında önlem alınması görüşüldü.  

Terörle Mücadele Daire Başkanlığının talimatı ile birlikte, Başta Doğu Karadeniz  illeri olmak üzere 11 ilin  Terörle Mücadele Şube Müdürleri Trabzon’a gelerek terör zirvesi gerçekleştirdikleri öğrenildi. Son dönemlerde Ordu ile Artvin arasında bulunan kırsal alanda meydana gelen terör eylemleri nedeni ile toplandıkları öğrenildi.   

Toplantının Hedefi PKK   

Trabzon Valiliğinde gerçekleşen toplantıda bölgede faaliyet göstermeye çalışan eli kanlı terör örgütü PKK’nın uzantısı Karadeniz Açılım grubuna yönelik olduğu öğrenildi. Bu toplantılarda son olarak Maçka kırsalında meydana gelen ve 1 askerin şehit olması ile neticelenen temasında ele alındığı ve bölgede istihbarat raporlarına göre 4 kişi oldukları öğrenilen açılım grubunun ise kaçış güzergahında önlem alınması görüşüldü.   

Bölgeye Gelecek Olan Desteğe Önlem   

Öte yandan; Geçtiğimiz yıldan Ordu ve Giresun ilinde güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen Karadeniz Açılım grubuna takviye gelebileceği olasılığı üzerinden duran yetkiler bu neden ile de Erzincan ve Erzurum kırsalı üzerinden gerçekleşe bilecek geçişlere de önlem aldıkları tespit edildi.   

Bakan Emir Verdi İki Daire Başkanı Bölgede   

Trabzon’da yapılan toplantılara Terörle Mücadele Daire Başkanı ile İstihbarat Daire Başkanın da bugün gelerek katılacağı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun direk emri ile birlikte Karadeniz Bölgesinde gerçekleşen terör eylemlerine neden olan teröristlerin bir an önce bulunması istendiği öğrenildi. Bu nedenle İki daire başkanı Trabzon’da yerinde tespitler yapacağı öğrenildi.
 
Editör: TE Bilisim