Siirt'te 8 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucunda şehit edilen 4 genç kızı anmak amacıyla mevlit okutuldu. Mezarları başında tören yapıldı.

Mevlit programının ardından genç kızlar için Şeyh Musa Mezarlığı'nda kabirleri başında düzenlenen törende, İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.



Vali Ali Fuat Atik'in genç kızların mezarlarına karanfil bıraktığı programa, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Demir, kurum müdürleri, bazı stk temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

Kabir ziyaretinin ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra olayda şehit edilen Nurcan Olgaç’ın babası Hüsam Olgaç’ı konutunda ziyaret etti.

OlAY: PKK'lı teröristlerin 20 Eylül 2011'de Siirt Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında bir otomobile düzenlediği silahlı ve el bombalı saldırıda, Nergiz ve Zeynep Evin kardeşler ile Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin hayatını kaybetmiş, Nuran Evin ve Gülcan Olgaç yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim