Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın Trabzonpark ısrarı devam ediyor. Trabzonpark’ı Trabzonlu Bürokratlar ve İşadamları Derneği (TİAB)’dan almak isteyen başkan Yıldırım’a Trabzonlular tepkili.

Milet Bahçesi Gibi

Ümraniye’de adı Trabzonpark olarak geçen mesire alanını, binlerce İstanbullu, hafta içi ve sonu ücretsiz olarak kullanabiliyor. Millet bahçesi gibi kullanılan ormanın Trabzon Bürokratları ve İşadamları Derneği’nden neden alınmak istendiği bilinmiyor.

Banali Abi Devrede

TİAB yönetimi, Trabzonpark’daki bu sorun için eski başbakan, meclis başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’la özel olarak görüştü. İBB Adayı Binali Yıldırım, TİAB yönetimin dinledikten sonra, yönetime seçim sonuna kadar beklemelerini istedi.

23 Haziran’da sandığa gidecek İstanbul’da seçimin kaderini Trabzonlular belirleyecekken, başkan Yıldırım’ın bu hamlesi şaşkınlığa neden oluyor. TİAB yönetimi İBB adayı Binalı Yıldırım ile konuşarak çözüm istedi. 

Sorun Trabzon İsmi mi?

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın Trabzonpark inadı sürüyor. Başkan Yıldırım, Ümraniye ve İstanbul’un her yerinden Trabzonlu’su, Rizeli’si, doğulusu, batılısı binlerce insanın kullandığı, mesire yerini belediye bünyesine geçirmek için resmi olarak başvuruda bulundu. Buna ek olarak gittiği her ortamda Trabzonpark’ı mevcut TİAB yönetiminin elinden alacağının da mesajlarını verdi. 450 bin dönüm araziyi Trabzonlu Bürokratlar ve İşadamları Derneği (TİAB) 10 senedir işletiyor. İlk alındığında mezbelelik olan bu araziye bugüne kadar 5 milyon dolardan fazla iyileştirme çalışması yapıldı. Trabzonpark’ın içinde yöresel ve Türk mutfağı restoranları, sanat ve spor merkezleri, cafe-bistrolara kadar çok nezih işletmeler kuruldu. Peyzaj ve çevre düzenlemesinden, bitki örtüsüne kadar modern düzenlemeler yapıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından her sene denetlenen mesire alanı bugüne kadar pek çok ödülle ödüllendirildi. Orman bakanlığının örnek işletmelerinden biri olarak gösterilen Trabzonpark, halka açık ve her hafta sonu binlerce İstanbullu burada piknik yapabiliyor.

Fiili olarak millet bahçesi

Aslında fiili olarak millet bahçesi gibi kullanılan Trabzonpark’ı, Ümraniye Belediye Başkanı, ilk feth edilecek yer olarak hedef haline getirdi. Burayı millet bahçesi yapacağını ifade eden Yıldırım, aslında buranın millet bahçesi gibi kullanıldığını bilmesine rağmen, neden burayı illa belediye bünyesine geçirmek istediği bilinmiyor? 23 Haziran’da İstanbul kritik bir seçime girerken ve seçimin kader şehirlerinden biri de Trabzon iken, belediye başkanı İsmet Yıldırım’ın Trabzonpark ısrarına kimse akıl sır erdiremiyor. 

Trabzon Rize dostluğuna gölge düşürecekler

Ne 23 Haziran seçimleri ne de başka bir şey, İstanbul’daki Trabzonluların birinci gündemi de bu. Trabzonpark ne olacak diye soran binlerce Trabzonlu var. Trabzonlu STK’lar ve kanaat önderleri, Trabzon isminden bir rahatsızlık olduğunu düşündüklerini ifade ediyorlar. Öte yandan Trabzonpark’ın hemen karşısındaki ormanlık alanına Rize Habitat yapılacak olması projesi de var. Trabzonlu STK ve kanaat önderleri, Trabzonpark’ın karşısında buna benzer bir yapı olacaksa, Trabzonpark neden mevcut mesire yeri olarak kalmıyor diye sormadan edemiyor?

Binalı Yıldırım’la Görüştüler

TİAB yönetimi, Trabzonpark’daki bu sorun için eski başbakan, meclis başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’la özel olarak görüştü. Görüşmede, Trabzopark’ın nerelerden nerelere getirildiği, şu anki mevcut işletme durumu ve yapılan anlaşmalarla ilgili bilgiler verildi. Ayrıca Trabzonpark’ın sözleşmesinin 29 yıllık olduğu, 10 yılının geride kaldığı, 19 yıllık bir süre daha kullanım hakkı olduğu da ifade edildi. İBB Adayı Binali Yıldırım, TİAB yönetimin dinledikten sonra, yönetime seçim sonuna kadar beklemelerini istedi.

Cumhurbaşkanının Restoranı Burada

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da en çok ziyaret ettiği restoranlardan biri Fevzi Hoca balık köfte TİAB’ın içindeki en önemli işletmelerden biri. Fevzi hoca gibi pek çok cafe-restoranın yer aldığı mesire alanında binlerce İstanbullu hafta içi ve hafta sonu piknik alanlarında gününü geçirebiliyor.
Aytekin Akay
Editör: TE Bilisim