"Millet olarak çok ulvi ve güçlü bir ruha sahibiz. Tüm dünya demiryollarını uzattıkça uzatırken, biz 1950'den sonra yılda ortalama 18 kilometre demiryolu yapmışız. Hükümetlerimiz döneminde, yılda ortalama 135 kilometre demiryolu yapmaya başladık. İlk günden bugüne çivi dahi çakılmayan rayları elden geçirdik, tüm hatlarımızı modernize ettik. Hepimizin yüzlerini güldüren YHT'leri, Marmaray'ı yaptık. Sonunda insanımız yeniden demiryolu ile tanıştı, treni hatırladı, konforlu, güvenli, rahat ulaşıma kavuştu."

Turistik Seferler Başladı

Turhan, Doğu Ekspresi'nin de bunlardan payına düşeni aldığına dikkati çekerek, ekspresin büyük gururla ülkenin muhteşem güzelliklerini, saklı zenginliklerini aşikar etmek için yola çıktığını bildirdi.

Doğu Ekspresi'nin geçen yıl 436 bin 755 kişiyi ağırladığını aktaran Turhan, bu sayının bir zamanlar 20 bine düştüğünü anımsattı.Turhan, geçmiş yıllarda neredeyse kullanılmayan Van Gölü Ekspresi'nin de geçen yıl 269 bin yolcu taşıdığını belirterek, artık insanların memleketin güzelliklerinin tadına vararak yapabilecekleri tren yolculuklarının Doğu Ekspresi ile sınırlı olmadığını gördüğünü dile getirdi.

Yoğun talep üzerine 29 Mayıs'ta Turistik Doğu Ekspresi seferini de başlattıklarını hatırlatan Turhan, bu trene yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi. Turhan, "Efsane Ekspres" olarak bilinen "Ankara Ekspresi"nin de bugün itibarıyla seferlerine yeniden başlayacağına işaret ederek, çalışmalar tamamlandığı için bu ekspresin Ankara'dan ve Halkalı'dan her gün saat 22.00'de hareket edeceğini bildirdi.
Editör: TE Bilisim