İşte o mülteci olduğu kadar muhtaç gençlerden biri de 23 yaşındaki Khaled Mohammadı. Afganistan’ın Logar kentinde yaşarken Taliban askerlerinin baskısına dayanamayarak ülkesinden göç etmek zorunda kalan Khaled üç kardeş olduklarını belirterek orada kalan korkunç anılarını paylaştı. Khaled Mohammadı:

Taliban Ve DAEŞ Güçlenmeye Devam Ediyor

“Giresun çok güzel, Türkiye çok güzel. Diğer mültecilerin dediği gibi bu ülkede huzur var, güven var.En başta ülkeyi idare eden bir Cumhurbaşkanı var ki çok iyimser. Afganistan’ da Logar şehrinde lokantada çalışıyordum. Üç kardeşiz ve buraya geleli üç yıl oldu. Afganistan’da şu anda belirsizlik ve işsizliğin yanı sıra bir iç savaş var. Taliban ve DAEŞ gibi terör örgütleri ülke içinde güçlenmeye devam ediyor. Bu sebeplerin üstüne ekonomik sebepler de eklenince insanlarımız can güvenliğinden dolayı bir umut olarak bu(Türkiye) ülkeyi tercih ediyor.” dedi.

Mohammadı, Erdoğan Hayranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini ifade eden Mohammadı aynı zamanda ülkede yaşadığı kabus günleri de unutmadığını belirtti. Afganistan’da askerlik yaptığını,ancak ailesine Taliban askerlerinin, ‘Oğlunuz neden askerlik yapıyor,derhal askeri birliği terk etsin,yoksa sizi öldürürüz’ dediğini ifade eden Mohammadı şöyle devam etti:  “O kabus günleri unutmak mümkün değil.Yeri geliyor ki rüyamızda hala o kabus devam ediyor.Ben ve ailem çok zor günler geçirdik.Ortalık Afganistan’da yeni sakinleşti.Ama gitmek istemiyorum,burası çok huzurlu.Sadece iş arıyorum bulamıyorum.Benim iş alanım olmuş olsa da bu ülkeyi daha da seveceğim.”diye konuştu.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim