İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi'de Habibler esnafıyla bayramlaştı. Burada esnafa hitap eden Bakan Soylu, "Türkiye'yi kafası karışıklara teslim etmeyelim. Bakın soluğu Selahattin Demirtaş'ın yanında aldılar. Hapisten çıkmasını istediler. Kimler? Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu. Sanki başından 28 Şubat geçmemiş sanki bunların hiçbirisini yaşamamış sanki kendisine defalarca hakaret etmemişler gibi yarabbi şükür deyip CHP'nin şemsiyesi altına girmiş, yetmemiş bir de Selahattin Demirtaş hapisten çıksın diye kendi kampanyasından daha büyük bir kampanya yürütüyor” dedi.

‘Onlar yönetiyordu…’

Soylu, “Öbür taraftan bir de Meral Akşener var. Milliyetçilik kisvesi altında oda başka bir oyunun oyuncusu olmuş o da Demirtaş oradan çıksın istiyor. Sabahtan akşama kadar hayatı zehir edilenlerin hesabını bunlar bu dünyada ve öteki dünyada nasıl verecekler. Bu belediyeleri biz mi yönetiyorduk? Oradaki 93 tane belediyeyi. Teröre destek veren terörün şubesi olan PKK'nın şubesi olan bu belediyeleri biz mi yönetiyorduk? Onlar yönetiyorlardı" şeklinde konuştu.

CHP’liler Büyük Bir Tezgahın İçerisine Düştü

CHP'lilerin büyük bir tezgahın içine düştüklerini söyleyen Bakan Soylu, "Bilmenizi istiyorum CHP'lilere de eşiniz dostunuz varsa söyleyin çok büyük bir tezgahın içine düştüler. Türkiye'nin şuanda bu huzur ortamını ve demokrasi ortamını PKK'yı şımartarak onu kendi koltuklarının altına alarak bugüne kadar yapmış olduğumuz terörle mücadeleye büyük bir zarara veriyorlar. Onları şımartıyorlar, tekrar palazlandırmaya çalışıyorlar ama bilesiniz ne yaparlarsa yapsınlar biz sadece onları uyarıyoruz bu günaha ortak olmayın diye” ifadelerini kullandı.Soylu sözlerine şöyle devam etti, “CHP'li kardeşlerimizi PKK'yı yeniden palazlandırma günahına ortak olamayın diye uyarıyoruz. Yoksa kim siyasete şiddet karıştırırsa kim siyasete terör karıştırırsa bilin ki kafasını ezeriz" ifadelerini kullandı.

Dikkat Çeken Mesajlar Verdi

Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları; "Dün Sarıgazi'de Muharrem İnce, orada mitinge gelirken HDP'liler ve PKK'lılar orada bayrakları ile karşılıyorlar. Çünkü Demirtaş'a gitmesinin diyetini ödüyorlar. Onun hapisten çıkmasını talep etmesinin kutlamasını gerçekleştiriyorlar. Gelinen tablo bu.

Suruç'taki Olayın Detayları

İbrahim Halil Yıldız, esnaf ziyareti yapıyor. Görüntüleri izledim, esnafa giriyor, karşı taraftaki adam sürekli konuşuyor. Söylediği sözler arasında, 'Ben PKK'lıyım, siz buraya nasıl girersiniz' gibi değerlendirmeleri yaptıktan sonra İbrahim Halil Yıldız arkasını dönüyor ve giderken yanındakine birisi arkadan vuruyor. O arada arbede başlıyor. Allah'tan İbrahim Halil Yıldız o ara kendisini dışarı atıyor. Silahlar, sopalar her şey.

"Bu kişi konuşma yapıyor"

11 Haziran Pazartesi gün dağ kadrosu ile ayağı aksak, herkes tarafından nefret edilen bir tipi 6. sıraya koymuşlar. Bu kişi konuşma yapıyor. Bu İbrahim Halil Yıldız'a Osman Baydemir'e yaptığının hesabını soracağız diyorlar. Bunların hepsi nefret, tehdit, ölüm dilidir. PKK bu şımarıklığı elde etmeseydi bu olay olmazdı. Dün yeni bir tezgah içindeydiler. 20-22 STK, Suruç'a gidecekler ve 2 aileye başsağlığı dileyecekler. Ben milletvekillerini aradım, randevu talebi gelmedi, gelseydi kabul etmezdik dediler.

"CHP'nin Tuzu Kuru Bir Bölümü Var"

CHP'nin tuzu kuru bir bölümü var. Mantar tabancası patlasa evlerinden 5 gün çıkmazlar. 1-1.5 civarında HDP'ye oy veriyorlar. Sosyal çevrelerinde herkesi suçlarlar, giderler, PKK'ya oy verirler. 'Bir oyluk canları var' ne demek biliyor musunuz? Hepimizi ölümle tehdit ediyor. Demirtaş'ın ruh halini çok kötü buldum.
Editör: TE Bilisim