Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG'li teröristlerce 17 Ekim 2019 saat 22.00'den itibaren toplam 36 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir" denildi.Milli Savunma Bakanlığınca, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son gelişmeleri açıklamak üzere basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, burada yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, DEAŞ/PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütleri başta olmak üzere, Türkiye'ye ve asil Türk milletine yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmek, bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak ve güvenli bölge oluşturarak Suriyelilerin evlerine, topraklarına güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönmelerini sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hazırlanan "Barış Pınarı Harekat Planı"nın 9 Ekim'de saat 16.00'dan itibaren uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadeleye yönelik sayılı kararları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiğini belirten Yarbay Aktop, NATO ve BM makamları ile askeri ataşeliklere harekatla ilgili gerekli bildirimlerin yapıldığını söyledi.

Bölgede yaşayan hiçbir etnik ve dini grupla sorunları olmadığına dikkati çeken Yarbay Aktop, "Mücadelemiz, teröristlerledir. Mücadelemiz, asla, etle tırnak gibi olduğumuz, aynı coğrafyayı ve aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değil, PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütleriyledir. Burada bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki DEAŞ Müslümanların, PKK/KCK/PYD/YPG de Kürtlerin temsilcisi değildir." diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim