Bir çok vatandaş taksicilerle yaşadığı kötü tecrübelerden dolayı UBER'i kullanmayı tercih ettiğini söylüyor. Sosyal medya üzerinden #UBERedokunma başlığı altında şikayetlerini paylaşan vatandaşların bir çoğu, daha önce yaşanan tecrübelerden dolayı taksicilere tepkili. Ancak UBER de sorunsuz, kusursuz hizmet vermiyor. Peki kullanıcı ne diyor?

Hem Yolcu Hem Sürücü Puanlıyor

UBER, kullanıcılar tarafından sevilen bir çok özelliği var. Bunlardan biri de puanlama ve yorum özelliği. UBER aracı kullanan her yolcu sürücüsüne yaptığı yolculukla ilgili 1 ile 5 arasında puan veriyor. İsterse yorum da yazıyor. Aynı şekilde sürücü de yolcuyu puanlıyor. UBER bu puanlamalar ve şikayetlere göre hem sürücüyü hem de yolcuyu sistem dışı bırakabiliyor. Adli durumlar dışında yaşadığınız bir sorun ile ilgili şikayete gidebileceğiniz tek yer UBER şirketi. UBER bu konuda hassas ve müşteri memnuniyeti odaklı çalıştığını beyan ediyor. UBER sürücü ve yolcu birbirini gördüğü ve sistemden takip edilebildiği için daha güvenli bulunuyor. Özellikle UBER XL araçların genişliği ve VIP dizayndan kaynaklanan konforu, tercih sebebinde öne çıkan bir diğer faktörü oluşturuyor.  İstanbul'daki taksi kullanıcıları, taksilerin çoğunun aşırı derecede bakımsız olmasından ve sürücülerin yolculuk sırasında kendilerine sormadan sigara içmesinden şikayet ediyor. Ayrıca taksilerde araç temizliğinin yeterli olmaması da bir başka şikayet nedeni. 

Uber'den Şikayetler

UBER büyüdükçe taksiciler ile yaşanan sorunlar da benzeşmeye başlıyor. Çünkü UBER sürücülerinin önemli bir bölümünü eski taksi şoförleri oluşturuyor. Online şikayet siteleri üzerinden bir çok şikayete rastlamak mümkün. Uygulamadaki hata yüzünden yolculuk ücretinin bir kaç kez ya da fazla miktarda çekilmesi gibi durumlar da yaşanıyor. Ama UBER buna 7/24 çalışan destek hattıyla çözüm bulduklarını söylüyor. Ama onda da ulaşım sorunu var. Ayrıca bir çok yolcu UBER'den gider olarak kullanabileceği fatura almakta güçlük yaşadığını, alamadığını ya da çok geç aldığından yakınıyor. UBER yolculuk sonrası mail adresine bir makbuz gönderiyor ama bunun mali bir değeri bulunmuyor.
Editör: TE Bilisim