Çalıştaya Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Kamu Denetçileri Yahya Akman, Arif Dülger, Saadettin Kalkan, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, milletvekilleri, akademisyenler ve Kamu Denetçiliği uzmanları katıldı.

Gelişme Sağlandı
 
TBMM tören salonunda gerçekleştirilen “Ombudsmanlığın Dünü, Bugünü ve Yarını Çalıştayı” açılışında konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kamu Denetçiliği Kurumu’nun tarihsel kökenlerinden bahsederek, anayasal temelini özetledi. Başdenetçi KDK’nın özellikle çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, sesi çıkmayanlar gibi hassas grupların hak ve adalet arayışında sesi olduğunu ifade etti. Malkoç kamu kurumları nezdinde altı yıl gibi kısa bir süre zarfında KDK’nın çok önemli bir mesafe aldığını, kuruma başvuru sayısı artarken, yüzde 20’lerden yüzde 70’lere varan, idarelerin tavsiye kararlarına uyma oranlarıyla fevkalade gelişme sağladıklarını belirtti.
 
Sorumluluğumuzun Farkındayız
 
Türkiye’nin 2023 hedeflerinde ekonomide, sağlıkta, bilimde dünyadaki ilk on ülke arasında yer almak olduğunu hatırlatan Başdenetçi, 2023 yılında adalette, insan haklarının korunmasında, hak arama kültürünün yaygınlaşmasında ve demokrasinin yerleşmesinde de dünyanın ilk on ülkesi arasına Türkiye’nin girmesi için KDK olarak üstlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyledi. “Ombudsmanlığın Dünü Bugünü Yarını Çalıştayı”nda yapılacak oturumlarda gelecek öneri ve dileklerin KDK’nın yoluna ışık tutacağını söyleyen Malkoç konuklara katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim