CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen gündemi değerlendirdi. Pekşen yaptığı açıklamada; “Bu Darbe Girişimi ne darbesi darbe siyasi iktidara karşı yapılır. Bu bir isyan kendi içlerinde bir paylaşım isyanı yaşandı. AKP2nin içerisinde FETÖ’nün kadroları aynen devam ediyor. Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş olan o zatta bana dava açmış 50 bin lira. 50 bin lirayı ona vereceğim. O kadar paraya ihtiyacı varsa vereceğim. Çünkü bunların hepsi akçe severlerdir. Ama onu mahkum edeceğim. İnsan Hakları Mahkemesine de mahkum edeceğim, kamuoyuna da mahkum edeceğim. Onun kadar FETÖ’cü birisi varsa Anayasa Mahkemesi üyesi olmuşsa onu da çıkarıp ortaya koyacağım. Onun yakasındayım bırakmam” diye konuştu. 

Nasıl Seçildin O Göreve 

Haluk Pekşen açıklamasında Yargıtay Başkanına yönelik; “Yargıtay Başkanına sesleniyorum; nasıl seçildin o göreve, o göreve Yargıtay koltuğunu nasıl aldın çık bunu kamuoyuna izah et. Kimlerin oylarıyla seçildin. O görevden nasıl oturuyorsun. Niye Rize’ye nasıl çay toplamaya gittiğini şimdi anlıyorum. Senin yakandayız artık Yargıtay başkanı değilsin. Sana saygı duymuyor bu halk ne halk saygı duyuyor ne de ben saygı duyuyorum. Yargıya güven yüzde 30 değil sana güven hiç sıfırdır. Nasıl göreve geldiğini artık hepimiz biliyoruz. Aynı şey Danıştay Başkanı içinde geçerli” ifadelerini kullandı.  

Karadeniz Sana Hesabını Soracak

Haluk Pekşen yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bütün il başkanlarımızla buradayız. Bundan sonra öyle disiplin vesaire hiç birini tanımıyoruz. Mücadele her cephede her yerde olacaktır. Yeterince bu topluma yalan söylediler. Kimse Karadenizliyi kandırmasın artık. Erzincan’dan tren yolu gelecekmiş. Gelsin gençler ne yapacak. Gençler işsin ona bir şey söylesene Erzincan’dan treni getir bekliyoruz istediğin zaman getir beş sene on sene sonra getir. Senin yalanına itibar edeceğiz gençlere ne söylüyorsun, Karadeniz’in göçen insanlarına el kapılarına giden insanlarına ne söylüyorsun. Başbakan olarak buraya geldin ne söyledin. Uzungöl’e, içme sularına, onkoloji hastanesine, yollarına, güney çevre yoluna ne söyledin. ormanlar niye kuramaya devam ediyor. Ne söyledin Karadeniz’e? Erzincan’dan tren yolu gelecekmiş. Gelsin Trabzonluların da zaten işi gücü yok herkes Erzincan’a gitmek için kuyruğa girmiş. Biz kimsenin trenine karşı değiliz ama bu halk trene bakan da değildir. Bu Karadeniz sana hesabını soracak.”
SONAY ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim