10 Kasım’da 2016’da Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gaziantep’teki hastanede son nefesini veren şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesinin yargılama itirazı üzerine dava, 11 Temmuz Perşembe günün (yarın) saat 10.00’da Gaziantep Bölge Adliyesi 3. Ceza Dairesi’nde görülecek.

Duruşmaya şehit kaymakamın avukatlarının yanı sıra ailesi de katılacak.

Öte yandan Trabzon Şehit Aileleri Derneği ve İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi de davayı takip edecek. Külekçi, 2 yıl boyunca Mardin de süren 15 duruşmayı takip etti.
Ne olmuştu?

Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda, İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ağır yaralanmış, kaldırıldığı Gaziantep’teki hastanede 11 Kasım 2016 günü şehit olmuştu. Saldırıda Safitürk'ün şoförü Mustafa Dinçer de yaralanmıştı.

11 Mart’taki Duruşma

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ‘ün şehit edilmesi ile ilgili 11 Mart’ta Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen davada yerel mahkemece 4 sanığa verilen ceza hukuka uygun bulunmuş, beraat eden 8 sanığın ise yeniden yargılanmasına karar verilmişti.
 
Editör: TE Bilisim