Ombudsman Malkoç Niğde temaslarına ilin valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret ederek başladı. Niğde hakkında bilgi alan ve Başdenetçi ve KDK heyeti bu görüşmenin ardından Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Pro. Dr. Muhsin Kar’la bir araya geldi.

Üniversiteler Bulundukları Toplumun Kılavuzudurlar

Başdenetçi Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde verdiği “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu ilk dersinde, öğrencilere ve hocalarına başarılar diledi ve üniversitelerin bulundukları toplumun kılavuzu olduklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Üniversitelerin gayreti ülkelerin gelişmişliğinin göstergesidir. Dünyaya baktığımızda kalkınmış, gelişmiş ülkelerin üniversiteleri ilk 100’e giren üniversitelerdir. Bizim de temennimiz Türk üniversitelerinin ilk 100’e girmesidir.”

Malkoç konuşmasında Ömer Halisdemir Üniversitesinin 28 yıllık geçmişine vurgu yaparak şunları söyledi: “Ömer Halisdemir Üniversitesi orta yaşlardaki bir üniversitedir. Niğde Üniversitesinin adı Ankara’da, İstanbul’da duyuluyor inşallah dünyada da duyulur.”

Milletin Parasıyla Görev Yapıyor

Başdenetçi Baro Başkanı Osman Çimen’le birlikte stajyer avukatlarla bir söyleşi gerçekleştirdi. Başdenetçi söyleşide Kamu Denetçiliği Kurumu’nun henüz altı yıllık bir geçmişi olmasına rağmen hak arama konusunda çok büyük işler başardığını, artan başvuruş sayısıyla orantılı olarak kararlara uyma yüzdesini de yükselttiğini ifade etti. Şeref Malkoç, kuruma yapılan başvuruların yüzde 99'unu 6 ay içinde bitirdiklerini belirterek, 2018 yılında 17 bin 585 başvuru yapıldığını, bunlardan 17 bin 500'ünün sonuçlandırıldığını kaydetti. Malkoç anayasal bir kurum olan KDK’nın vatandaşla idare arasında dostluk köprüsü kurduğunu ve insanların sorunlarını mahkemeye gitmeden çözdüğünün altını çizdi. Milletin vergileriyle maaşlarını ödediği bürokratların ve memurların milletin sorununa sessiz kalmaması gerektiğini belirten Başdenetçi “Kamu Denetçiliği Kurumunda başvuru anında harç parası, pul parası yok, şahit parası, bilirkişi parası yok, hepsini biz karşılıyoruz. O açıdan halkın çok seveceği bir kurum. Yöneticilerin bu anlamda, bizim kararlarımıza uyması onların lehine ve avantajına olacak. Milletin parasıyla kimse milletin aleyhine yorum, işlem yapamaz” dedi. Ombudsman Malkoç stajyer avukatlara kendi deneyimlerinden bahsettikten sonra adaletten ayrılmamaları, dava başvurularını özenle hazırlamaları konusunda nasihatler verdi. Başdenetçi ve KDK heyetinin Niğde ziyareti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile yapılan görüşmeyle devam etti. 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in kabrine gidip dua okuyan Malkoç ve KDK heyeti, şehidin ailesiyle de görüştü.

Editör: TE Bilisim