Askeri Darbe Girişimi

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı bir grup tarafından, TSK içindeki mensupları öncülüğünde askeri darbe girişiminde bulundu. 

240 Şehit Verdik

240 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen darbe girişimi milletimizin insanlığa örnek direnişi ve devletin diğer unsurlarının karşı koymasıyla başarısızlığa uğratılmıştır. Türkiye o günden itibaren FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle istikrarlı bir mücadeleye başladı. 

2. Kurtuluş Savaşımız

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Darbecilerin kafasına sert bir yumruk gibi indik. Bu mücadelenin neticesinde adeta ikinci kurtuluş savaşımızı kazanarak yeni bir sayfa açtık." ifadelerini kullandı. 

En Büyük Pay Türk Milletinin

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın çağrısıyla; milletimiz üstün cesareti, feraseti ve kahramanlığıyla hain darbe girişiminin akamete uğratılmasında hiç şüphesiz ki en büyük pay sahibidir” dedi. 

 ‘15 Temmuz ruhu yaşatıldıkça…’

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,“15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye'yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir kuvvet yoktur” dedi. 

Tüm Dünyaya Gösterdik

Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, “15 Temmuz; Türk Milletinin Asaletinden, Cesaretinden ve Kahramanlığından hiçbir şey kaybetmediğinin, Vatanına, Bayrağına ve Demokrasisine nasıl sahip çıktığının, tüm dünyaya gösterildiği günün adıdır” dedi. 

 ‘O direniş destandır’

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Hainlere Karşı Tek Yürek

İsmail Kaplan “HAK-İŞ, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da demokrasimizi korumaya, milletimizin geleceğine kasteden her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmeye hazırdır” dedi. 

Lanetliyoruz
                            
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz” dedi. 

 ‘Alçaklıktır’

Kuvvetli: ‘Bu kalkışmaya cesaret eden hain FETÖ terör örgütünün bir çok kuruma sızmış kadroları büyük bir titizlikle açığa çıkartılıp, gerekli yargılama ve bertaraf edilme işlemleri yapılmış olmasına rağmen siyaset yapılanması ve açığa çıkarılamamıştır.’ 
Editör: TE Bilisim