Buna göre elmayı marketten alan, 5 kat daha fazla para ödedi.
Yeşil Soğan'ın Faydaları
Taze soğanın özellikle beyaz başları C vitamini yeşil kısmı ise beta karoten için iyi bir kaynaktır
Yükselmİş kan kolesterolünü düşürebilir ve kap hastalığı riskini azaltabilir
Kanın pıhtılaşmasını azaltır
Hafif antibakteriyel etkisi yüzeysel enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir
Sülfür bileşikleri kanserojenleri bloke edebilir
Geleneksek tıpta dekonjestan (burun tıkanıklığını giderici ilaç) olarak kullanılır
Dezavantajları
Şişkinliğe ve mide gazına neden olabilir
Çiğ soğan nefesi kötü kokutur
Soğan; pırasa, sarımsak ve arpacık soğanı da içeren alyum bitki ailesinin bir üyesidir. Genelde soğanlar iki kategoriye ayrılır.
Hafif bir tadı olan, yeşil kısmı ve başı yenen taze soğan; ve yuvarlak şekilde daha keskin bir tadı, kuru bir dış kabuğu olan soğan. Arpacık soğanları da soğan ve sarımsağın özelliklerini taşır ancak daha tatlıdırlar.
Editör: TE Bilisim