Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzonlu hemşerimizdir. Üstün niteliklerini  çok yazdım.. Tekrarında fayda vardır. Bakan Albayrak için kim ne derse desin…İster eleştirin, ister sevin. Kişisel tercihinizi bir kenara koyarsanız. Şu  gerçeği görürsünüz..
Tarihte görülmemiş bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletinin  ABD ve emperyalist güçler tarafından ekonomik saldırı altına alındığı bu dönemde,  Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmak, Türk ekonomisini ayakta tutmak öyle her baba yiğidin  harcı değildi. Ateşten gömlek giyinmiştir.
 
Ve bütün  bu saldırılara karşı Türk ekonomisini  dik duruş ile  eğilmeden, bükülmeden dimdik ayakta tutmak tarihe not düşmekten başka bir hiçbir şey değildir..O  yüzden bakan Albayrak ve ekibini kutluyoruz..
Başarılı bakanın, başarılı yardımcıları vardır. Bugün onlardan birini tanıtacağız..
 
*
Urfa ve Urfalılarla olan dostluğum, bakanlığı döneminde  danışmanlığını yapmaktan onur duyduğum Yılmaz Karakoyunlu döneminde başladı. Bu vesile ile bütün Urfalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum..
Maliye Bakanlığı; Bakan Yardımcısı Dr. NureddinNebati de Urfalıdır. Çok üstün nitelikleri ve özellikleri olan siyaset adamıdır.
Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi. Vakıf ,Dernek ve  iş dünyasındaki başarıları ve görevlerinden söz edersek köşemizde yer kalmaz..
AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.
*
Bir hedefe ulaşmanın, başarılı olmanın, halkın gönlünde sürekli olarak taht kurmanın, ilkeli ve tutarlı olmanın, hizmet etmenin, dimdik ayakta durmanın önemli öğeleri vardır.
Bu başarı için hepsinin bir arada bulunması gerekiyor ki, bu da öyle kolay herkese göre bir iş değildir.
Örneğin aklın en isabetli değerlendirmeler, duyguların en hassas örneğine, kadar bütün öğeleri sıralayabiliriz.
Ama yinede hedefe ulaşmak, farklı, özel olmak için; ona ulaşan kişinin ‘hünerine’ bağlıdır.
Hüner” Farsça da ustalık-uzmanlık becerikli olma üstünlüğü demektir.
Mutluluğu bir değer gibi sunar. İnsana varlığın ispatini verir.
Mükemmelliği tanımlar ve onu simgeler.
Marifet Hünerin Arapça karşılığıdır. Eylemlerin, nitelikli tarifine bakarsan ”Hüner” ile “Marifet” benzer anlamlar taşır.
Hüner, hayatin fizik değerlerine, hâkim olan ustalıktır.
Marifet ise hünere kazandırılmış tasavvuf idrakiyle tezahür eder.
Bir hikmet ve İrfan hadisesidir.
Tanrının isim ve sıfatlarının bir hayat tecellisi vardır.
Bu tecellinin günlük yaşama hüviyet kazandıran maharetine “Marifet” diyoruz.
*
Bu marifet manasıyla  Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan yardımcısı Dr. NureddinNebati nın etkileyici başarıları, üstün nitelikler, siyaset üslubu, bilgisi, donanımı, mütevazılığı,  dürüstlüğü, açık sözlülüğü, kıvrak zekâsı, ülkesine hizmet etmesiyle az rastlanır örnek teşkil ediyor. Bakan yardımcısı Nebati’nin birçok alanda hizmetleri ve başarıları bulunuyor.
Bakan yardımcısı Nebati’nin, Memleket sevgisi, nezaketi, başarıları, güven veren sağlam ve dik dürüşü, ekibi ile olan uyumu, içindeki insan sevgisi, ülkeye olan hizmeti, kaliteli duruşu, örnek aile yapısı, örnek teşkil eden üstün özellikleri, değer katan örnek davranışları, takdire şayandır.
Bakan Yardımcısı Dr.Nebati’yi…Geçtiğimiz Çarşamba günü ..Gece saat 23.00’da  makamında ziyaret ettik. Öncelikle belirtmek isterim ki. Özel kalem müdürü sevgili Fatih başta olmak üzere, bürokrasiyi bilen, üstün niteliklere sahip, genç  danışman ve sekretaryası bulunuyor…Güler yüzleri, gelen-gidenle ilgilenmeleri takdire şayandı. Kendilerini kutluyorum..
*
Bakan Yardımcısı Nebati ve ekibi; Sabah 08.00’den gece 24.00’e kadar programları dolup taşıyor. Makamı Mevlana gibi. Kapısı hep ve herkese açık…
Kavgacı değil, uzlaşmacı…Ben değil, Biz diyenlerdendir…
Başarılı insanları keşfediyor. Bulup çıkarıyor destek veriyor. Ekip çalışmasına önem veriyor. Bakan Albayrak ile uyumu kıskanılacak düzeyde.
Ülkenin çıkarı, kendi çıkarının önünde koyuyor. Ülkenin geleceği için olağanüstü fedakârlıklarda bulunuyor.
Karadenizlilere kucak dolusu sevgiler gönderiyor..
*
Daha öncesinde yazmıştım. Ve siyasette ‘altın kural’…Halkla bütünleşmektir…
Koşuyor… Terliyor… Ziyaret ediyor.. Vatandaşla diyalog kuruyor...
Ülkenin sorunlarını gündeme getiriyor. Denetliyor. Takip ediyor..
 İçten ve samimi olarak. ..Dert dinliyor…Sorunları çözüyor…
Sabah erken kalkıp, gece geç yatıyor. “Cep telefonu” 24 saat açık .Ve susmuyor..
Siyasetin  Fakültesi... Üniversitesi" yoktur. Siyasetin okulu "Gençlik kollarıdır... Kadın kollarıdır...Seçmendir.. Tecrübedir... Birikimdir. Deneyimdir. Başarıdır..”
Hiçbir şey, başarının yerini tutamaz. Başarılı olmak için siyaset üreteceksin, çalışacaksın.
Bakan yardımcısı Nebati yaptığı gibi hizmet vereceksin.. Topluma örnek olacaksın..

GEÇMİŞ OLSUN SAYIN KARAL

Hasan Karal..Üç dönem  Rize Milletvekili olarak  görev yaptı. Karadeniz’in tüm özelliklerini bünyesinde barındıran adam gibi adamdır. Rize’nin her taşında, toprağında hizmeti vardır. Üstün niteliklerini çok yazdım. Çocuğu rahatsız. Bir iki Operasyon geçirdi. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun, evladına da şifalar diliyoruz.