CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, “AKP her alanda olduğu gibi sivil havacılık alanında da liyakat yerine yandaşlık kriterine göre hareket ettiği için sivil havacılıkta da çok büyük çöküş yaşamakta ve büyük sorunlarla karşı karşıya kalmaktayız.” dedi.  

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Trabzon Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Pekşen, Trabzon Havalimanı’nda meydana gelen kazada yolcuların ve mürettebatın sağ salim kurtulmasının büyük bir şans olduğun dile getirerek, tüm yolculara, mürettebata ve Trabzon halkına geçmiş oldun dileklerini iletti. AKP’nin her alanda kadrolaştığını ve yandaşlığın en geçer akçe olduğunu söyleyen Pekşen, “Bu ülkede artık atamaların temel kriteri yandaş olmaktır. Liyakat, eğitim, tecrübe AKP döneminde hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bu durumun son örneği sivil havacılık alanında yaşanan sorunlardır. Uzun yıllardır uluslararası alanda çok önemli başarılara imza atmış, havacılık alanında uzman birçok insan varken sivil havacılıkla ilgili kurumlara yandaşlar atanmaktadır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü makamı, bu kadar yetişmiş, tecrübeli personel varken atama yapılmadığı için hala boş durmaktadır. 

Neden atama yapılmamaktadır sorusunun cevabı her halde yandaş birini bulamadılar ya da hangi yandaşı atayacakları konusunda henüz anlaşamadılar şeklinde olacaktır” dedi.  Pekşen, gerek TBMM kürsüsünden gerekse de basın yayın organlarından sivil havacılık konusunda hükümeti defalarca uyardıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Her fırsatta uyardık. Sivil havacılığın hem can güvenliği açısından hem de uluslararası havacılık alanındaki itibarımız ve güvenirliğimiz açısından hayati bir öneme sahip olduğunu söyledik. 

Ancak AKP bütün bu uyarılarımızı dikkate almadı. Yandaşları atamaya devam etti. İş bilmeyen kişiler bu tür önemli kurumlara yönetici olarak atanırsa ortaya çıkacak tablo bu olur.” Trabzon’da büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirten Pekşen, “Trabzon Havalimanı’nı Türkiye’nin en önemli havalimanlarından biri olmasına rağmen yeterli teknik ve fiziki alt yapıya sahip değildir. Bir an önce bu sorunlar giderilmelidir. Bu ülkede bir şeylerin yapılması için insanların başına kötü olayların gelmesini bekleme anlayışı bir an önce terkedilmelidir. Trabzon Havalimanı’nın kentimize yakışır bir hale getirilmesi için bu işin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.