AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu sadece kendi partisinin değil tüm siyasi parti seçmenlerinin saygı duyduğu ve sevdiği bir isim. Güleryüzü ve sakin kişiliği ile tanınan Başkan İskenderoğlu, siyasi yaşamı boyunca hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş ve bunun için uğramamış tertemiz bir profil çiziyor. İskenderoğlu, Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu’nun sorularını cevapladı, önemli açıklamalar yaptı.
 
Hastanemiz Tüm Bölgeye Hizmet Veriyor
 
Siyaset yaşamı ve ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili sorumuza cevap vererek sözlerine başlayan Başkan Enver İskenderoğlu; “2 yıl başkan yardımcılığı yaptım. 8 Aralık 2010 tarihinden itibaren de ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Göreve başladıktan sonra
 
Vakfıkebir’in eksikliği nedir?
İnsanlar neden buradan uzaklaşıyor?
Yeni iş imkanları nasıl sağlarız?
Daha modern ve yaşanabilir bir ilçeyi nasıl inşa ederiz?
 
Diye düşündük, bir değerlendirme yaptık. Sonra da hizmet için kolları sıvadık.
 
 Vakfıkebir Devlet Hastanemizin ihtiyaca cevap verebilmesi için acilen büyütülmesi gerekiyordu. Bunu başardık. Hastanemizi şuanda 4 bin 500 metrekareden 17 bin metrekare kapalı alana çıkarttık. Toplamda 29 doktorla sağlık hizmet veriyor. Tomografi var. Mamografi cihazını da hastanemize kazandırdık. Emar cihazı kurulum aşamasında. Ay sonu itibariyle hizmete girecek. Yüzlerce vatandaşımız emar için Trabzon’a gitmekten kurtulacak. Yüzde % 75-80 civarında doluluk oranı olan hastanemizin ileride hastalarımıza yetmeyeceğini düşünerek arka tarafta 4 bin metrekare bir alan kamulaştırma yapmıştık. Bu alanla ilgili planlama yapmaya başladık. Eynesil dahil olmak üzere 6 tane ilçeye hizmet veren hastanemiz 132 yatak kapasiteli ve ikişer kişilik odaları var. Bu odaları tek kişiliğe düşüreceğiz. İnşallah vatandaşlarımız bir otel konforunda tedavilerini yaptıracaklar. Yoğun bakım ünitelerimizi üçüncü seviyeden ikinci seviyeye çıkarttık.


 
Evde bakılamayacak ağır durumda olan hastalarımız yattığı 6 yataklı palyatif servisimizde sayıyı artıma düşüncemiz var. Palyatif merkezimizi çok modern bir şekilde düzenlemek istiyoruz. İstiyoruz ki; insanlarımız son zamanlarını rahat bir ortamda geçirsinler. Bu konuda destek verecek olan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Hastanemizin bulunduğu bölgeye dalçık yapılarak buradaki trafik yoğunluğuna çözüm üretecek olan, Beşikdüzü ilçe sınırı ile gençlik merkezimiz arasında kalan eski sahil yolumuz için proje çizimleri devam ediyor. İhalesi yapılmış, çizimler bittikten sonra çalışmalar başlayacak. Gülbahar Hatun Caddemiz de bu proje ile çok modern bir görünüme kavuşacak.”
 
OSB’de Nisan-Mayıs Aylarında Arsa Tahsisi Yapılacak
 
İlçe halkının en önemli beklentilerinden birisi olan Vakfıkebir OSB’nin son durumu hakkında bilgiler veren Başkan İskenderoğlu; “Organize Sanayi Bölgemiz ile ilgili bir yığın sorun vardı. İstimlak sorunları yaşanıyordu. Bir arazi için 20-30 kişi ile görüşüp rızasını almak gerekiyordu. Çok yoğun bir şekilde çalışarak kamulaştırma sorunlarını aştık.  Vakfıkebir Belediye Başkanımızla en son Ankara’ya gittiğimizde parselasyonlarını yaptırdık. İmar planları da bakanlıktan geldi. Askıya çıkacak. Büyük bir ihtimalle Nisan veya Mayıs ayında arsa tahsisine başlayacağız. Toplam 62 parsel var. Bir tanesi arıtma tesisi bir tanesi ise OSB Müdürlüğü için kullanılacak. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde çok yoğun bir talep var. Mümkün olduğu kadar depolama alanı için değil işçi çalıştırabilecek firmalara tahsis yapmak istiyoruz. Bakanlığımızın ücretsiz arsa tahsisi ile ilgili çalışması var. Yolu ile ilgili yeni bir proje çizildi. Mevcut 6,5 kilometrelik yol yeni projesi ile 4,5 kilometreye düşüyor. 25 metre genişliğinde çift gidiş geliş ve eğimi çok az olan bir yol olacak. Hem altyapı hizmetleri, hem yol çalışmaları hem de firma sahiplerinin yatırımları birlikte yürüyecek. Çok güzel düz alanlarımız ve 30-40 dönümlük parsellerimiz var. İnşallah OSB ilçemizin gelişimine çok büyük katkılar sağlayacak. İlçemize gelen her hizmette olduğu gibi OSB’de de yardımlarını esirgemeyen; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye, yine çok büyük emeği olan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, Milletvekillimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Milletvekillerimiz Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Salih Cora’ya teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta, OBS için büyük uğraşlar verdi. Başkamıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
 
Çok Önemli Kamu Yatırımları Yapıldı
 
 “Vakfıkebir AK Parti iktidarı döneminde tarihinin en büyük hizmetlerini aldı, almaya da devam ediyor” diyen Başkan İskenderoğlu, “İlçemize Sosyal Hizmet Merkezi kazandırdık. Bu merkezin ilçemize kazandırılmasında Belediye Başkanımızın çok büyük gayretleri oldu. Yeri tahsis etti,  tadilatını yaptırdı. 500’ün üzerinde vatandaşımız Trabzon’a gitmeden buradan hizmet alıyorlar. Yine Sayın Belediye Başkanımızın yer tahsisi ve tadilatını yaptırması ile 5 ilçeye hizmet eden İş-Kur Merkezimiz açıldı. İlçemize, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Uygulama Oteli ve Fen Lisesi kazandırdık. Sağ olsunlar Sayın Milli Eğitim Bakanımız ve Milli Eğitim Müsteşarımız Yusuf Tekin destek verdiler. Eski Kemaliye İlkokulunun olduğu yere bir yurt binası yapacağız. 7 Mart’ta ihalesi yapılacak, Fen Lisemizde öğrenim gören öğrenciler burada kalacaklar. İlçemiz için önemli bir yatırım olan 500 kişilik KYK yurdu hizmete girdi. Yurdun arkasında bir konferans salonu yapılacak. Gelecekte Fakülte hedefimiz var. Belediyemiz fakülte için arazi hazırlıyor. Yurdun bulunduğu bölgede 50 dönümlük bir alanı üniversite alanı olarak planlıyoruz. İmam Hatip Ortaokulu binamızı iş adamımız Osman Kaan yaptırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kemaliye İlkokulumuza yeni bir bina yapıldı. Sadece Sağlık Meslek Lisemizin binasında bir sorun var. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz.
 
Emniyet Müdürlüğü Ve Bölge Adliye Binası
 
Emniyet Müdürlüğü binamız için belediyemizin tahsis ettiği arsa üzerinde proje hazırlandı. Maliyeti hesaplanıyor. 2018 yılı içerisinde inşaatına başlanılacak. Emniyet Müdürlüğü binamızda ayrıca çevik kuvvet konuşlanacak ve bölgeye hizmet edecek. Adliye sarayımızla ilgili belediyemiz yer satın aldı. İnşallah bu yıl programa alınmasını sağlayacağız.”
 
Belediye Başkanımız İlçemiz İçin Büyük Bir Şanstır
        
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile herkese örnek olacak bir uyumla çalışan Başkan Enver İskenderoğlu’na bu uyumun ve ilçeye yapılan önemli hizmetlerin sırrını sorduk. İskenderoğlu;  “Bölgemizde yaşayan insanlarımız genellikle ortaklık yapmakta zorlanırlar. Aile şirketlerinde bile ayrışmalar oluyor. Zaman zaman siyasette de bu zorlukları gördük. İlçe başkanı ile belediye başkanının uyumsuzluklarına şahit olduk. Bu makamlar hizmet makamıdır. Ne benim ne Sayın Belediye Başkanımın, nede Sayın Milletvekillerimizin bu görevleri yaparken hiçbir şahsi çıkarları yok.
 
Sayın Milletvekillerimizin hepsi teşkilatlardan geldi. Hepimiz teşkilat bilinci ile yetiştik. Sadece hedefimiz memleketimize hizmet etmektir. Belediye Başkanımın da benimde Vakfıkebir’e hizmet etmekten başka hedefimiz yok. Belediye Başkanımız çok mükemmel bir insan. Hem iyi niyetli, hem anlayışlı. Kendisi her konuya hakim, çok zeki ve mükemmel bir yönetici. Rahatlıkla Büyükşehirleri yönetebilecek bir başkana sahibiz. Kendisi ilçemiz için büyük bir şanstır. İl Genel Meclisi üyeliği yaptı beraber çalıştık, 4 yıldır belediye başkanı beraber çalışıyoruz. En ufak bir anlaşmalığımız olmadı.  Başkanımız Vakfıkebir’e çok büyük hizmetler yaptı, yapmaya devam ediyor. Seçim öncesi vaat ettiğimiz projelerin yüzde  %90’ına dokunduk. Bitenler, devam edenler, proje aşamasında olanlar var. Örneğin; insanlarımız sahilimizi soruyorlar. 25 binlik, 5 binlik imar planları tamamlandı. Nisan ayı içerisinde belediyemiz binlik planları da tamamlayacak. Dolgu imar planları Büyükşehirden onaylandı, bakanlıkta, inşallah bir kaç ay içerisinde dolgu çalışmaları başlayacaktır.
 
İlçemizde Büyük Bir Memnuniyet Var
           
Başkanımız ilçe tarihin en büyük yol hamlesini gerçekleştirdi. Merkez mahallelerimizde 30 yıllık biriken yol sorunları çözüldü. İlçe merkezimizde çok önemli projeler yapıldı. Fol Deresi Islahı, Yeni Cami Projesi, Kanuni Sokak Projesi ve Şadırvan Projesi tamamlandı. Otelimiz çok önemli bir marka ile Mart ayı sonunda açılacak. Büyükliman Mahallemizde alt yapı çalışmaları var. Bu yıl içerisinde inşallah bu mahallemizin de sorunlarını çözeceğiz. Eski statüsü ile köy olan mahallerimizde muhtarlarımızla yapılan röportajlarda kendilerinin de ifade ettiği gibi ilçe tarihinin rekorlarını kırarak, yol ve sanat yapısı çalışmaları gerçekleştirildi. Hem muhtarlarımızın hem de halkımızın bu memnuniyetini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Vakfıkebir hizmette altın çağını yaşıyor. Yaptığı hizmetlerle bizleri her zaman gururlandırdığı için başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”
 
Bir Günde 11 Görüşme Yaptık
           
Yöreden milletvekillerinin olması ve milletvekillerinin büyük bir uyumla çalışmasının önemine değinen İskenderoğlu, “Sayın Belediye Başkanımla Ankara’ya gittik bir günde ikisi bakan olmak üzere, genel müdürler ve müsteşarlarla tam 11 görüşme yaptık. Dosyalarımızı verdik ve onaylattık. Bu milletvekillerimizin sayesinde olmuştur. Onlar olmasa belki aylarca randevu almakla uğraşacaktır. Onların birlik beraberliği bize her zaman kuvvet veriyor.
 
İlçemizde Seviyeli Siyaset Yapılıyor
 
İlçe başkanlığında son dönemi olan Başkan İskenderoğlu, seçimler, muhalefet partileri ile ilgili ilişkileri, MHP ile yapılan ittifak görüşmeleri ve bundan sonraki hedefleri ile ilgili sorularımız şöyle yanıtladı; “Bizler AK Parti’nin teşkilat mensupları olarak her seçim bittiği gün bir sonraki seçime hazırlanmaya başlarız. Yenilenmiş bir ekiple, yeni bir heyecanla, teşkilatımızın tüm kademeleriyle yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Muhalefetle de çok düzeyli bir dönem yaşıyoruz. Yatırımların yapılmadığı yönünde değil, geç kalındığı yönünde eleştiriler oluyor. Onlar eleştirecek bizde daha çok çalışmak için kendimizi motive edeceğiz. İlçemizde çok seviyeli bir ortam var. Tüm siyasi partilerimizle iyi ilişkilerimiz var. Muhalefet partilerinin temcililerine teşekkür ediyorum. MHP ile olan ittifak memleketimiz için çok hayırlı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemiz için gecesine gündüze katarak büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Kendisinden Allah razı olsun. Kendisinin vereceği her talimatın başımızın üstünde yeri vardır, canla başla yerine getirmek için çalışırız.
 
Üye Olmak Büyük Onurdur
 
Her zaman insanlarımızın yerine kendimizi koyarak empati yapmaya çalışırım. Yatırımcılar ilçemize gelmesi için neler yapabiliriz diye düşür, çözümler üretmek için gayret gösteririm. Siyasette hiç bir zaman kendime hedef koymadım. Siyasetin verdiği görevi yapamam da demedim. Siyaset sizi bir yere getirir.
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız Sayın Muhammet Balta’yı her zaman kendime örnek alırım. Partide il genel meclisi üyeliği, il genel meclis başkanlığı yaptı, il başkanlığı yaptı. İl başkanlığına aday oldu kaybetti. Milletvekilliğine aday adayı oldu listeye giremedi. Ama hiçbir zaman küsmedi. Kendisi anlatır; özel işi ile uğraşırken hiçbir beklentisi yokken bir telefon geldi ve bakan yardımcısı olarak atandı. Sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Milletvekilliği için aday olmasını istedi. Milletvekili oldu. Şimdi TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı gibi önemli bir görevi ifa ediyor. Önemli olan memleketimize hizmet etmektir. Partimin sade bir üyesi olarak hizmet etmekten de her zaman onur ve gurur duyarım.
 
Yaşlı Bir Amcanın Hikayesi Vardır    
        
Vakfıkebir’de çok önemli hizmetler yaptık. Bunları gururla anlatıyoruz. Şöyle bir hikaye vardır; Yaşlı bir amca sahilde otururken birisi yanına gelip sormuş; ‘Amca ne yapıyorsun?’ ‘Dalgaları sayıyorum’ demiş. ‘Kaçtan gidiyorsun’ demişler. ‘Geçen geçti şu gelen dalga bir.’ Diye cevap vermiş. Bizde ilçe tarihin en büyük hizmetlerini anlatacağız, konuşacağız ve önümüze bakarak yeni hizmetler için çok çalışacağız. Birlik olduğumuz da çok güzel hizmetler yapılıyor. Çok güzel bir ortamda el ele verdik çalışıyoruz. Sivil toplum örgütü başkanlarımıza, temsilcilerine, muhtarlarımıza ve tüm teşkilat mensuplarıma ilçemize yaptıkları katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. 
       
Afrin Operasyonu’na da değinen Başkan İskenderoğlu, “Hep söylüyorduk, bugün bir kurtuluş savaşı verdiğimiz açık açık ortaya çıktı. Tüm askerlerimize, polislerimize başarılar diliyorum. Onlara dua ediyoruz. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Bu mücadeleden inşallah İslam’ın Ordusu galip çıkacaktır”  dedi.
Tuncay HACIFETTAHOĞLU