Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Esentepe Mahallesi ve Yeni Mahallesinde vatandaşlarımızla bir araya gelip talep ve sıkıntılarını dinledi.

Her fırsatta vatandaşlarımızın yanında olan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, bu kez de Esentepe Mahallesi ve Yeni Mahallesinde halk toplantısı düzenleyip vatandaşlarımızla bir araya geldi. Mahallelerimizin en işlek meydanlarında 7'den 70'e çok sayıda vatandaşımızla bir araya gelen Vali Sonel, onlarla yakından ilgilendi. 

İlk olarak Esentepe Mahallesinde vatandaşlarımızla buluşan Vali Sonel, Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşlarımız tarafından büyük ilgiyle karşılanan Vali Sonel, herkesi tek tek dinledi.

Ardından Yeni Mahallesine giden Vali Sonel, burada da mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılandı. Özellikle yaşlılarımız ve çocuklarımızla yakından ilgilenen Sonel, Yeni Mahallesini güzelleştireceklerine dair vatandaşlarımıza söz verdi. Saatlerce süren görüşmelerde vatandaşlarımız hem dertlerini anlattı hem de bağlama çalıp türküler eşliğinde güzel vakit geçirdi.
 
Mahalle toplantıları sırasında konuşan Vali Sonel, Tunceli’ye geleli yaklaşık 1 yıl oldu. Hepiniz bizleri tanıyorsunuz. Çünkü hem Valiliğin hem de Belediyenin kapıları her zaman sizlere açık. Tunceli’nin bütün mahallelerini, köylerini, yedi ilçemizi gezdik. Bizim için çok önemlisiniz” dedi. 

Belediyemizin çalışmaları hakkında da bilgi veren Sonel, Tunceli’ye geldiği günden itibaren hayata geçirilen projeleri şu şekilde sıraladı:

“Eskiden yılda 10 bin m2 asfalt dökülüyordu. Finisherimizi aldık. Şimdi 950 bin m2 asfalt dökülüyor. Üniversite okuyan 1155 öğrencimize toplamda 1.814.000TL burs veriyoruz. Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında kıyı düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Çocuklarınızla bu alanlarda gezip hoşça vakit geçirebilirsiniz. Çalışmak isteyene iş de var. Tekstil fabrikalarının dördüncüsünü de açıyoruz.Şu anda 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş verecek duruma geldik.

Çalışanlarımıza servis ve öğle yemeği desteği veriyoruz. İstihdamda 81. sıradayken 4. sıraya geldik. Biz hem sizin Valiniz hem Belediye Başkanınız hem de evladınızız. Yıllardır kenar mahallelerimize gidilmemiş. Şimdi bütün mahallelerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Elimizden gelen desteği vereceğiz sizlere. Esentepe Mahallemize de güzel bir asfalt yapacağız. Burası bizim kenar mahallemiz.

Burayı çiçek gibi yapacağız. Kent meydanı yapıyoruz. Yer altı çarşısındaki bütün dükkanlarımızı yeniliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tunceli - Pülümür - Erzincan yolu için 1 milyar TL para aktarıldı. Yolun yapılmasıyla Tunceli’nin ekonomisi canlanacak. Munzur bizim için çok önemli. Dünya Rafting Federasyonu tarafından 36 Km’lik kısmı Uluslararası Rafting Parkuru ilan edildi. Evde bakım hizmetimizden vatandaşlarımızın hastaneye nakline kadar hizmetlerimiz devam edecek. 1334 çocuğumuzu uçakla Afyon’a Aydın’a Denizli’ye Çanakkale’ye gönderdik. Kahraman güvenlik güçlerimiz sayesinde memleketimiz artık huzur da geliyor.” 

Mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyen Sonel, kendisine iletilen tüm taleplerin en kısa zamanda yerine getirileceğini belirtti. Belediye tarafından mahallelerine kazandırılan hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

Ziyaret sonrası Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel vatandaşlarımıza çeşitli armağanlar vererek onları sevindirdi.