Trabzon’un Ortahisar İlçesi Erdoğdu Mahallesi Çatak Yolu’nda dün akşam saatlerinde kaldırımda yürüyen vatandaşa araba çarptı. 

Ağır yaralanan şahıs çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılırken çarpan sürücü olay yerine gelen emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Çevredeki vatandaşlar yolu kapatarak olaya tepki gösterdi.  Erdoğdu Mahalle Muhtarı Ergün Memiş konuyla ilgili şikayetini dile getirdi. 

Memiş, “Tanjant yolu Ahi Evren ve Çatak arasında yapılan Soğuksu Caddesinin trafiğe yola ve yayaya uygun olmadığını defalarca karayolları bölge müdürlüğüne verdi. Kaldırımların yapılmadı, yaya geçitlerinin uygun olmadığı, uyarıcı levhaların olmadığını defalarca bildirdik. 

Şuana kadar 22. Trafik kazası oldu. Karayolları duyarsız, 15 günde bir radar uygulaması yapılıyor ama yeterli değil. 2 günde bir yapılmalı. Bu yol üzerinde bulunan uygunsuz park etmiş araçların çekilmesini istiyoruz. Yaya kaldırımları hayata geçirilsin. Bir daha kaza olursa bu yolu kapatacağıma şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum” dedi.
Ezgi ÇANAKÇI