Temel Tüysüz’ün babası Arsin Ulu cami’den kaldırıldı. Cenaze merasimine TFF Bşkan vekili İbrahim Usta, KTÜ eski rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile spor ve sağlık camiasından çok sayıda seveni katıldı.

İbrahim Usta Ulucami’deki bu törenin ardından Yeşilova’ya çıktı, Hüseyin Örs’e taziye diledi, sohbet etti. Usta akşam uçağıyla birlikte de Ankara’ya döndü. Usta, 11 Ekim de Rize DİDİ stadında oynanacak olan Milli takımın özel maçında da hemşehrileri ile kucaklaşacak.
 
Öztürk’e Kuşatma!
 
Milliyetçi Hareket Partisi camiasına ömrünü veren Muhammet Öztürk siyasette artık kıskaçta! Öztürk’ün etrafını çeviren ülküdaşları önümüzdeki süreçte sorumluluk almasını istiyorlar.

Öztürk’ün 2019 yerel seçimlerinde Ortahisar ya da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını isteyen partilileri, Trabzon’da 24 Haziran sonrasında MHP  örgülerindeki  dağılımı da onun giderebileceğini söylüyorlar. Bakalım Öztürk nasıl bir yol izleyecek.
 
Başın Sağolsun Bekirim
 
Trabzon basınının gerçek emekçilerindendir Bekir Koca. 30 yılını mesleğe verdi. Adliye’den siyasete, spordan sanata kadar her alandan başrılı bir şekilde haberler verdi. Çok sayıda habere imza attı.

Bekir koca herkesi güldürdü. Ama o güldüren adam dün ağladı. Annesini kaybetti. Fatih mahallesi yeni camisinden son yolculuğuna uğurladı.
Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Koca aileasine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Memurlarda 40 Saat Alarmı
 
Yeni Ekonomi Programı'yla birlikte kamu personel rejimi de değişiyor. Hizmetin özelliğine göre kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacaklarını kendileri belirleyebilecek. Memurlar haftalık doldurmak zorunda olduğu 40 saatlik mesai süresini nasıl tamamlayacağına kendisi karar verebilecek. İşin en yoğun olduğu 10.00-12.00 ile 13.00-15.00 saatleri arasında tüm memurlar mesaide olacak. Geri kalan saatleri ise belirleyebilecek. Kamu çalışanları isterse bir günlerini boşaltabilecek. Örneğin isteyen sabah 08.00'de işe gelip 21.00'de işten çıkabilecek. Bu saatler arasında toplam 12 saat çalışmış olacak.
 
Doldurması gereken 40 saatin 28 saatini diğer günler doldurabilecek. Memurlar isterse bir gününü de boşaltabilecek. Günlük 10'ar saatlik mesailerle 4 gün çalışıp bir günü de boş bırakabilecek. Mesaisine her an ihtiyaç duyulmayan memurlara da evde çalışma izni verilebilecek. Belirlenen hizmet grupları mesailerini işlerini aksatmamak, zamanında tamamlamak kaydı ile evinde tamamlayabilecek. Esnek çalışma modelleri ile personel aktif, üretken olurken sosyal yaşamlarına da zaman ayırabilecek. Eğitim programlarına katılıp, aileleriyle daha fazla vakit geçirebilecekler.
 
Arpalı’da Yas
 
Köprübaşı Arpalı Köyü’nden Nizamettin Kanbur (Kureş) 70 yaşında hayatını kaybetti. Önceki gün saat 15:00 sıralarında Sürmene’de kalp krizi geçiren Kanbur kaldırıldığı Sürmene Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Nizamettin Kanbur için dün Arpalı Köyü'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
 
Balıkçılık bitmesin!
 
Altınbaş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Şalcı, denizlerden eskisi gibi verim alabilmek için çalışmalar yürüten isimlerden biri. Şalcı, Türkiye'deki tüm denizler için özel denetimler yapılmasını ve balıkçılık filosunun küçültülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de balık stokunun azalmasının en büyük nedeni olarak tekne sayısının avlanabilecek balık kapasitenin çok üzerinde olmasını gösteren Şalcı, şunları söyledi:

Türkiye sularındaki balıkçı teknelerini 'yakın sahil balıkçı gemileri' ve 'açık deniz balıkçı gemileri' olarak iki gruba ayırmalıyız. 7-12 metre boyundaki ilk grup, 15 deniz mili kadar açılırken; 20 metreye kadar olanlar her yerde çalışabilir. "Maalesef teknelerimiz hatta balıkçı gemilerimiz, ülkemiz denizleri için değil okyanusların bile kaldıramayacağı yüksek kapasitede. Teknik kapasitesi yüksek tekneler her türlü balığı tespit edebiliyor. Ülkemiz denizlerinde avlanan teknelerin boylarının 20-30 metre ile sınırlandırılması, gelecek kuşakların balık yemesi için çok önemli bir adım olur. Teknik donanımı da bu boylara oranla azaltılırsa aşırı avcılığında önüne geçilmiş olur."
 
Altunbaş'ın Düşüncesi

AK Parti Trabzon'un Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile dün biraz sohbet ettik. Konumuz tabii ki önümüzde ki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerdi. Başkan Altunbaş'a, yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ile ilgili düşüncelerini sorduk. Başkan Altunbaş, Ortahisar Belediyesi'nin de Büyükşehir Belediyesi'nin de başarılı belediye başkanları olduğunu ifade ederek, "Mart ayında seçimlerimiz yapılacak. Ben şu anda İlçe başkanı olarak görevimin başındayım. Benim yerel seçimlerde tek bir hedefim var. Ortahisar Belediyesi'ni de Büyükşehir Belediyesi'ni de en iyi şekilde çalışarak yüksek oy oranları ile AK Parti'nin adayına kazandırmak. Hedefimiz bu yöndedir. Suhuletli bir şekilde seçimlere çalışıyoruz. Güzel de bir çalışma ekibim var. Hep birlikte seçimlere hazırız. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Usta'nın Mutluluğu
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dün mutluluğuna mutluluk katkı. Usta ile eşi Nilgün Usta'nın üçüncü çocukları dünyaya merhaba dedi. Usta çifti çocuklarına Zehra İpek adını koydu. Usta çiftini tebrik ediyor, Zehra İpek'e sağlıklı ömür hayırlı bir gelecek diliyoruz.
 

Editör: TE Bilisim