2019 CEV Avrupa Altın Ligi’nde oynadığı ilk 4 maçı da kazanan milliler, gruptaki beşinci maçında dün Trabzon Beşirli Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Belçika’yı ağırladı. Trabzon’a gelen A Milliler, A Grubu’ndaki bu zorlu maçı da 3-1’lik skorla kazanarak Final Four yolunda önemli bir engeli daha aştı. Trabzonluların maça büyük ilgi gösterdiği karşılaşmada salon tıka basa doldu.
 
İlk seti 25-20’lik skorla kazanan Kırmızı-Beyazlılar, ikinci seti 23-25’lik skorla kaybederek skorun beraberliğe gelmesini engelleyemedi. Üçüncü seti de 25-16’lık skorla kazanarak yeniden öne geçmeyi başaran Türkiye son sette de rakibini 25-16’lık skorla yenerek maçı 3-1’lik skorla kazanmasını bildi.
 
Elde edilen bu skorun ardından bitime 1 hafta kala Dörtlü Finale katılma hakkı elde eden Milliler, bu sonuçla 5 maçını da namağlup tamamladı. Kırmızı-Beyazlılar, 16 Haziran'da Riga'da Letonya ile oynayacağı grubun son maçının ardından 21-22 Haziran tarihlerinde Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda mücadele edecek.
 
SALON: Beşirli Spor Kompleksi Çok Amaçlı

HAKEMLER: Paul CatalinSzaboAlexi (Romanya), Serdar Nişancıoğlu (Türkiye)

TÜRKİYE: Çağatay Durmaz***, Burutay Subaşı***, Yasin Aydın***, Arslan Ekşi***, AdisLagumdzija***, Oğuzhan Karasu***, (Burak Mert***, Volkan Döne***, Yiğit Gülmezoğlu***, Metin Toy***, Doğukan Ulu***, Ertuğrul Gazi Metin***, Oğulcan Yatgın***)

BELÇİKA: Kindt**, Peters**, Peeters**, Depovere**, Thys**, Van De Velde**(Stuer**, Verstraete**,  Dumont**, Hofmans**, Van Hoyweghen**, Vandeweyer**, D'Heer**)

SETLER: 25-20, 23-25, 25-14, 25-16
 

Editör: TE Bilisim