Gölcük Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Tunceli’ye hediye edilen “Goncagül” bundan sonra Tunceli’ye gelen misafirlere ve yöre insanına hizmet edecek.

Manevi değeri yüksek olan “Goncagül”ün yöre insanına hizmet vermeye başlaması dolayısıyla Millet Bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğg. Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Alb. Sinan Şen, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bugün Tunceli`miz için önemli bir gün olduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, törende yaptığı açıklamada; “Kahraman Güvenlik Güçlerimizin teröristle yaptığı başarılı mücadele sonucunda Tuncelimiz artık bir huzur Şehri, Turizm Şehri. Daha önceden gondollarımız, sürat teknelerimiz, gezi teknelerimiz,su jetimiz vardı. Bugün de ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Sağ olsunlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız  “Goncagül” adlı bu tekneyi Tunceli`ye armağan ettiler. Tunceli turizmine hizmet edecek bu güzel ve tarihi “Goncagül” teknemizin ayrı bir anlamı var. Goncagül teknemizi Gölcük Tersane Komutanlığımızdan arkadaşlarımız özel olarak geldiler. Hakikaten emek verdiler.

Goncagül`ü buraya naklettiler.  Goncagül adlı teknemiz vaktinde firkateynlerden üst düzey Komutanlarımızı, Sayın Cumhurbaşkanlarımızı, başbakanlarımızı, bakanlarımızı,komutanlarımızı  firkateynlerden alıp gezdiren,  ağırlayan manevi bir özelliği var. Özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizi mutlu ettiler. Tunceli`mize bu güzel ve anlamlı tekneyi uygun gördüler. Kendilerine sizlerin huzurlarında Tunceli halkımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah “Goncagül” bundan sonra Tunceli`de yöre insanımıza Tunceli`ye gezmeye gelen misafirlerimize hizmet verecektir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza,Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanımıza,Gölcük Tersane Komutanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Goncagül Tunceli`mize hayırlı uğurlu olsun. Bizde Goncagül`e gözümüz gibi bakacağız ”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel ve beraberindekiler Munzur Nehri`nde tekne turu yaptılar.
 
Editör: TE Bilisim