Örs, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu binlerce işsizin sorununu TBMM gündemine taşıdı. 

Türkiye’de İİBF mezunu işsizlerin sayısının 90 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu kaydeden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs  “Kendimin de milletvekili olmadan önce Karadeniz Teknik Üniversitesinde hocalığını yaptığım İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının istihdam sorununa dikkatinizi çekmek istiyorum.” diyerek başladığı konuşmasında “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu genç kardeşlerimiz aldıkları eğitimle hak ettikleri kadrolara yerleşmek istiyorlar. Bizim bunların sesine kulak vermemiz gerekir. Çünkü İİBF mezunları imtiyaz değil, adalet istiyorlar. Çünkü İİBF mezunları torpil, iltimas değil, atanabilecekleri kadroların ilan edilmesini istiyorlar.” dedi.

Örs, Türkiye’de genç işsizlik oranının yüzde 20 seviyelerinde olduğunu ve bunun büyük bir kısmını İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi mezunlarının oluşturduğunu iddia ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü “Türkiye, İİBF mezunu işsiz sayısının 90 ülkenin nüfusundan fazla olduğu bu acı gerçeğiyle artık yüzleşmek zorundadır. Kanaatimce bu yüzleşme için vakit geldi de geçmektedir. 

Bunun için, KPSS sonrası kurum mülakatlarının şeffaf olması, sınavların ve mülakatların belli bir planlama dâhilinde yapılması, sınav yapılacak merkezlerin çoğaltılması, mezun sayısının kontrol altına alınması ve İİBF mezunlarının girebileceği alanlara diğer bölümlerden mezun olanların alınmasını önleyen bir düzenlemenin yapılması çözüm bulma noktasındaki gençlerimiz için bir umut olacaktır.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim