Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Trabzon Şubesi 21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü ile Yaşlılara Saygı Haftasını kutlamak için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi. Basın toplantısına TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Başkan Kenan kuru yaptığı açıklamada;

“Türk milletinin inancında, kültüründe, geleneklerinde ve örfünde yaşlılarımızın önemli yeri bulunmaktadır. Trabzon TÜRKAV, yaşlılarımızı tarihi değerlerimizin varlığı, kültür hazinemizin ise hafızası olarak nitelemektedir. Trabzon TÜRKAV, İnsanı, Allah’ın mukaddes bir emaneti olarak telakki ederek, yaşlılarımızı geçmişten günümüze kültür hazinemizin milli hafızası olarak görmektedir. Bilinçli, hassas ve duyarlı olunması temennisi ile yaşlılar haftasını, yaşlılarımızın duasını alan bir nesil olma yaklaşımı ile kutlayarak şükranlarımızı ifade etmekteyiz” dedi. 

Yaş Kesen Baş Keser

Başkan Kuru 21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Tarihimizde, Yaş kesen baş keser, yönetim anlayışıyla, yeşile ve ormana verilen değer yerini almıştır. Coğrafi konumundan dolayı ülkemizin ormanları dünyadaki orman alanlarının en güney sınırında olması dikkate alındığında hassas olan varlığının önemi bulunmaktadır.  İnsan bilgisi ile de çok daha önemini ortaya koyan gerçeği ile orman varlığının sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak çalışmalar orman varlığının bilgilendirilmesinde sadece yönetim erkiyle yeterli olamayacaktır. Ve orman varlığının insan bilgisi ile de çok daha önemini ortaya koyacağı  sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar olmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Nevruz Birliktir

Nevruz Bayramı’nın amacının dışında kutlanmasına vurgu yapan Kuru son olarak 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili şunları kaydet; “TÜRKAV, Nevruz’u anlamak için, doğru kaynakların değerlendirilmesini ve objektif bakışla kamuoyu oluşturulmasının anlamına katkı konulmasını önemli görmektedir.  Türklerin Ergenekon’dan çıkışı 21 Mart’ta kutlanılan günün anlamı teslim edilmiş olacağını ifade etmektedir. TÜRKAV,  İnsanlık tarihi, nevruz adı altında ve bilgisinin dışında ki samimiyetsiz zihniyetlerle ortada olma çabalarının, bu güne, Nevruz’a haksızlık yapıldığının, gerçekçilikten uzak olduğunun bu elim zihniyetlerle ortada olma çabaları görülmektedir. İnsanların birliği ve ayni ülkü etrafında toplanmaları çok önemli görülerek, ortak hafızanın yaşaması içinde olunduğunun unutulduğu ortada ise, bu günü kutlama bahanesinin nevruzu kutlamak olmadığı görülecektir. Nevruz,  Türk kültürü içinde, birlik vakti, dirlik vakti ve bir olmaktır. Hiç kimsenin inanç ve yerel özellikleri, mensubu olduğu düşünce anlayışı gözetilmemiştir.”
 

Editör: TE Bilisim