Geçmiş yıllarda sürekli terörle anılan Tunceli, Vali Tuncay Sonel’in yaptığı  çalışmalar ve güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları ile büyük bir değişim yaşayarak huzur, turizm, spor ve tatil şehri oldu.

Tunceli, Vali Sonel’in Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanlarımızın tam destekleri ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda adeta yeni bir çehreye büründü. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları ile terörden temizlenen kent, turizmde ise patlama yaşadı ve adeta cazibe merkezi haline geldi. 

Kavuştuğu huzurla turizmde atağa geçen Tunceli, rotalarını Doğu’ya çeviren turistlerin gözdesi oldu. 

Bu kapsamda, son bir yıl içerisinde Tunceli’ye gelen turist sayısı geçmiş yıllara göre 3 kat arttı. 

Su sporları alanında önemli bir potansiyele sahip olan Tunceli, Munzur Nehri üzerine büyük gezi tekneleri, sürat motorları, su jeti ve gondolların getirilmesiyle, yapılan su sporları ve doğa sporları merkezleri ile  vatandaşlara tatil keyfi sunuyor.

Son 2 yıl içerisinde Tunceli’de özellikle su ve hava sporları alanında ilkler yaşandı. 

Tunceli, ilk kez 2018 yılında Türkiye Rafting Şampiyonası ve Türkiye Yamaç Paraşütü-Akrobasi Şampiyonası gibi başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapmıştı.
 
Yine 2018 yılında Munzur Nehri’nin 36 km’lik kısmı Dünya Rafting Federasyonu (WRF) tarafından ‘Uluslararası Rafting Parkuru’ ilan edildi.

Son olarak Vali Sonel ile Türkiye Rafting Federasyonunun girişimleri sonrasında Türkiye'de ilk defa Tunceli'nin ev sahipliğinde Munzur Nehri’nde  20 ülkeden yaklaşık 800 sporcu, teknik heyet ve görevlilerin  katılımıyla Dünya Rafting Şampiyonası düzenlendi. Başarıyla tamamlanan bu önemli organizasyonun ardından Tunceli, su sporları alanındaki potansiyelini tüm dünyaya kanıtlamış oldu. 

Spor ve turizm alanındaki gelişmelerin yanı sıra şehrin en önemli sorunlarından olan istihdam alanında da önemli gelişmeler yaşandı. Vali Tuncay Sonel’in girişimleri sonrasında açılan üç tekstil fabrikasında  yüzlerce vatandaşımız iş ve aş sahibi oldu. Bu çalışmalar sonrasında Tunceli, istihdamda 81 il arasında sonuncu durumdayken, ilk 10’a yerleşti. Kadın ve engelli istihdamında ise 1. sıradaki yerini aldı.  

Vali Tuncay Sonel önceki yıllarda akşamları sakin olan şehrin şimdi ise gece geç vakitlere kadar kalabalık olduğunu ve vatandaşların huzur içinde olduğunu söyledi. Sonel; “ Tunceli, kısa bir süre içerisinde hak ettiği huzur ve güven ortamına kavuştu. Terör örgütü mensupları –özelliklede sözde yönetici kadrosu- etkisiz hale getirildikçe vatandaşın üzerindeki baskısı da kalkıyor ve hem şehir hem de vatandaşlar rahat nefes alıyor. Huzur gelince doğal güzellikleri ile anılan şehrimize gelenler de çoğaldı. Tunceli artık huzur, turizm, spor ve tatil şehri olarak anılmaya başladı. Otellerimizde yer yok. Kamu misafirhaneleri ve yüksek öğrenim yurtlarını gelen misafirlerimiz için açıyoruz. Munzur Nehri Kıyısında yeni doğa otelleri yaptık.

Ayrıca yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen parklar, bahçeler, yürüyüş ve bisiklet yolları, iskele, 200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi, 9 km boyunca lale motifli aydınlatmaları, çay keyfi sokağı, açık yüzme havuzları, deniz kumundan yaptığımız yüzme plajı, şehir meydanıyeraltı çarşısı hatta modern hayvan barınağına kadar birçok hizmetler yöremize kazandırıldı. Gece geç vakitlere kadar vatandaşlarımız rahat ve güvenli bir şekilde bu güzelliklerin keyfini çıkarıyorlar. Muhteşem doğası ve değişen çehresi ile Tunceli artık turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yörelerimizden biri oldu. Yaptığımız işlerde bize büyük destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımıza da yöre halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim