Trabzonspor Gençlerbirliği maçından sonra Ünal Karaman Oyuncu eksikliğinden ve yorgunluktan bahsederek kötü oyunun gerekçesini açıklamaya çalıştı. Milli aradan önce yorgunluk mazeretini kabul edebilirdim ama milli arada bu takım ne yaptı ki oyuncuların bırakın koşmayı, yürümeye dahi halleri yoktu. Altyapıdan gelen oyuncular olmadan bu takımın ilerlemesi başarıyı yakalaması mümkün değil, bunu geçen sezon ve bu sezon oynanan maçlar bize gösterdi, ama görmeyen bir hoca var.

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun büyük bir kamuoyu desteğiyle hayata geçirdiği öze dönüş projesinden vazgeçerek, sırf Türkiye’nin tanıtımını yapmak için transfer ettiği oyuncuların, takımın kimyasını nasıl bozduğuna şahit oluyoruz. İşin başka bir acı tarafı da, bu yetersiz oyuncuların kariyerli diye sahaya sürülmesi ve süper yeteneklere sahip gençlerin önünün kesilmesi. Bu yıl transfer edilen oyuncuların takıma katkı yapmasını beklemek hayalcilikten öteye bir anlam ifade etmez. Bu saatten sonra bizimde bu oyunculardan bir beklentimiz yok zaten. 

Ünal hoca, Gençlerbirliği’nin agresif ve hızlı oyununa karşılık veremeyerek, kendi sahamızda iki puan kaybedilmesinintek sorumlusudur. Böylesine kişiliksiz, temposuz ve çağdışı oyun anlayışının ilerisi için umut vadetmesi mümkün değil. Takımın puan kaybetmesinden çok, sergilediği oyun bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ünal hocanın bu kötü oyuna nasıl tahammül ettiğini anlamakta zorlanıyorum.

Bazı yöneticilerin, oyuncuları, hocayı ve kendilerini sorgulama yerine, gündem değiştirmek için hakeme saldırmalarını anlamak çok zor. Sene başından beri böylesine ezik bir oyun sergileyen ve buna çare bulamayan hocanın oturup öz eleştiri yapması daha doğru olur diye düşünüyorum. 
Trabzonspor’un zar zor bulduğu doğru yolu terk edip, yine yanlış uygulamaların başına dönmesi, sene sonunda büyük hüsranların yaşanmasına sebep olacaktır. Sayın Ahmet Ağaoğlu, kendisine umut bağlayan ve sonsuz destek veren bu camiaya, turizm elçisi olarak getirdiği oyuncuların sebep olduğu hasarı anlatmakta zorlanacaktır. 
Böylesine büyük ve tarihi başarılarla dolu 
Trabzonspor taraftarı, emekli oyuncuların gelip kulübü sömürüp ve hiçbir şey vermeden gitmelerini haketmiyor. Hiç kimsenin bu taraftara bu şekilde ezik ve kişiliksiz bir futbol izlettirmeye hakkı yok. Çünkü taraftar özellikle bu yıl üzerine düşeni fazlası ile yapmış ve sahada Trabzonspor gibi mücadele eden, yüreğini sahaya koyan, terinin son damlasına kadar mücadelesini bırakmayan oyuncu gurubu bekliyor. 

“Artık Şu Kariyerli Yabacı Sevdasından Vazgeçin”. Milyonlarca Trabzonspor taraftarının gördüğünü sizler göremiyor olamazsınız. Biz sergilenen oyundan utanıyoruz, sizler ne hissediyorsunuz…