Trabzon’da yağan yağmur ilçelerde felakete dönüştü. Kent merkezinde etkili olan ve Çömlekçi de su baskınlarına sebebiyle veren yağmur Araklı ilçesinde faciaya neden oldu. 

Aşırı yağışlar ve sel suları sebebiyle HES patladı ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 de kayıp var. Köprübaşı ilçesinde de yağmur sebebiyle araçlar adeta hurdaya döndü ve yollar yürünemez hale geldi.

İşte facianın notları ve bilançosu:

Bunun Adı Mucize

Sel felaketinde kurtulan işçilerden Beytullah Bozali, "3 kişiydik, kamyondan malzeme boşaltıyorduk. 2 arkadaşım yemek yiyordu. Bende kamyonda kaldım. O sırada su geldi. 

Kamyon ile 3 - 4 takla attık. Arabanın içi su doldu. Ben suyla mücadele ettim. O sırada fındık dalını gördüm. Ona yapıştım ve kendimi yukarı çektim. kırıklarım var. kurtulmam mucize’ dedi.

Görev Başında Öldüler

Trabzon’un Araklı ilçesi’nin Yeşilyurt mahallesinde HES’in patlayan boruları ve kapaklarından çıkan su ile sel suları birleşince Çamlıktepe Mahallesinde yolda selin hasarlarını onarmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi’nden Baki Turan ile birlikte Araklı Belediyesi’nden Ali Abdullah greyderleriyle birlikte suya kapıldılar. 

Ali Abdullah ile bir kişinin cenazesi Araklı’nın 2 kilometre yukarısında bulundu. Baki Turan’a ise halen ulaşılamadı. Bir yere sığınmış olabileceği de akşam satalerine kadar konuşuldu. 

Araklı Belediye Başkan vekili Burhan Akyıldız, dün akşam saatlerinde TAKA Gazetesine yaptığı açıklamasında, ‘Şu anda Araklı devlet hastanesi’ndeyiz. İçeride 3 cenazemiz var’ dedi. Bu arada Büyükşehir belediyesi’nin 2 işçisinin kayıp olduğu yine kahvehaneye  sığınan 7 kişiden de haber alınamadığı bilgileri verildi.