Takım maça çok iyi başlayamadı, bu doğru, oyucular ilk defa bu kadar kötü bir maç çıkardılar, buda doğru. Doğru olamayan tek şey, Rodallega’nın “Laubali” bir şekilde kullanmış olduğu penaltı idi, birde Ünal hocanın oyuncu yerleşimindeki tercihleri. İşte bu iki sebep takımın mağlup olmasının nedenidir.
 
Rodallega iyi bir gölcü, bunda şüphe yok. Ama iyi bir gölcü olmak, iyi bir penaltı kullanıcısı olma anlamına gelmiyor. Son 6 penaltının üçünü gole çevirerek %50 lik bir performans ortaya koyan Rodallega’ya penaltı attırmak çok akılıca değil. Rodallega gibi kariyerli bir oyuncunun bu penaltıyı riske etmemesi gerekirdi, çünkü bu penaltının kaçmasından sonra takım anlamsız bir şekilde oyundan düştü. Hocanın acilen bu takıma bir penaltı kullanıcısı bulması artık kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.
 
Ünal Hoca yenilerek büyüyüp gelişeceğiz diye bir açıklama yapmıştı. Bu doğru bir tespit olabilir, ama büyüyüp gelişirken, bir planınız, bir oyun anlayışınız olur, acaba bu anlayış varmı. Sahada koşmadan, yardımlaşmadan, bir bütün halinde hareket etmeden nasıl bir ilerleme saylayacaksınız bilemiyorum. Her oyuncu kendine oynayarak bir yere varmaya çalışıyor. Bu genç oyuculara futbolun neden 11 kişi ile oynandığını birilerinin anlatması lazım, yoksa hem Trabzonspor’a hem de kendilerine yazık ederler. İşte Ünal hocanın üzerinde durması gereken asıl konu budur.

Saha dizilişinde inanılmaz hatalar yapıldı. Gerçek mevkilerinde takıma büyük katkı saylayan oyuncular, eksiklikler yüzünden, farklı mevkilere kaydırıldı. Yediğimiz ilk golde Amiri’nin inanılmaz hatası vardı, ama suç bu oyuncuda değil, çünkü Amiri’den sol bek olmaz, bunu görmek için üç puanın kaybedilmesine gerek yoktu. Yusuf Yazıcı geçen sene ve bu senenin ilk yarısında, forvet arkasında inanılmaz maçlar çıkardı. Bu oyuncuyu defansa hapsederek ne düşünüldü merak ediyorum. Özellikle son iki maçta Yusuf kaybolup gitti, çünkü sahanın her yerine yetişmeye çalışıyor. Defanstan top çıkaracak, gidip ilerde şu atacak, bu mümkün değil. İşte Yusuf bunu yapmaya çalıştığı için, oyun içinde yok olup gidiyor.
Bu maça neresinden bakarsanız bakın, kırılma anı Rodallega’nın kaçırdığı penaltıdır.

Bundan sonraki haftalar için Trabzonspor’u çok zor günler bekliyor. Umarım hoca özellikle bu maçtan sonra kendine dersler çıkarır ve takımın yaşadığı travmayı atlatması için gerekenleri yapar.